“Τρίποντο” με δέκα… για το Νηλέα

Πολύ σημαντική νίκη κατάφερε ο Νηλέας επί της Δύναμης με 4-2, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της Γ’ τοπικής κατηγορίας. Αυτό το αποτέλεσμα δεν είχε να κάνει μόνο με τη δυναμικότητα του αντιπάλου, όσο με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε, καθώς η ομάδα των Λεχωνίων κλήθηκε να αγωνιστεί σχεδόν όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, μένοντας δυο φορές πίσω στο σκορ.

Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα με απευθείας κόκκινη κάρτα και σαν να μην έφτανε αυτό, έμειναν πίσω και στο σκορ αφού στην ίδια φάση με πέναλτι του Μπλόχα η Δύναμη προηγήθηκε 0-1.

Παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές, η ομάδα του Νηλέα έκανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά πολύ καλές ήταν και οι επεμβάσεις του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος κρατούσε το υπέρ της ομάδος του σκορ.

Τελικά στο 40’ ήρθε η ισοφάριση 1-1, με σουτ εκτός περιοχής από τον Φιλίππου, που ήταν και το αποτέλεσμα του α’ ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα μπήκαν δυνατά, αλλά και πάλι η ομάδα της Δύναμης, μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 1-2.

Σ’ αυτό το σημείο της αναμέτρησης πέρασε στον αγώνα ο Μάνθος Γεωργιάδης (αν και είχε τραυματισμό στο γόνατο) και  η παρουσία του συνετέλεσε ουσιαστικά στο να δημιουργήσει η ομάδα του Νηλέα σωρεία ευκαιριών, χωρίς να φαίνεται ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.

Τελικά με “επέλαση” του Βαϊόπουλου  δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή, με το οποίο ο Φιλίππου ισοφάρισε σε 2-2, για να ακολουθήσει από εκείνο το σημείο και έπειτα ρεσιτάλ του Γεωργιάδη, που μοίρασε δύο ασίστ για να γίνει το 4-2 (το ένα με αυτογκόλ και το άλλο με σκόρερ το Βαϊόπουλο). Ακολούθησε η αποχώρηση του Γεωργιάδη με αλλαγή, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο τραυματισμός του, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα έδειχνε να έχει “κλειδώσει”.

Αυτό που κρατούν οι άνθρωποι του Νηλέα, πέρα από το πολύ σημαντικό τρίποντο σε ένα τοπικό ντέρμπι,  είναι ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έβγαλαν τεράστιο πάθος και ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, με επακόλουθο τη νίκη που θα μπορούσε να επιτευχθεί και με μεγαλύτερο σκορ.

Τέλος, η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλές Γιορτές κι ευχές για το Νέο Έτος…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις