Η “φωνή” του ευρωμπάσκετ, ο ηθοποιός Γ. Μπακογεώργος

Ξεσηκώνει, ντοπάρει, αποτελεί τον «προπονητή» των Βολιωτών φιλάθλων όλο αυτό το διάστημα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων. Αναφερόμαστε στη «φωνή» του Ευρωμπάσκετ, στον 28χρονο ηθοποιό Γιάννη Μπακογεώργο, που δεν περιορίζεται απλά στην παρουσίαση των ομάδων, αλλά δίνει με μεγάλη επιτυχία, τον δικό του αγώνα, τη δική του …παράσταση πριν από κάθε αγώνα της εθνικής μας ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας στο Βόλο.
Ο Γιάννης Μπακογεώργος προέρχεται από μια άκρως μπασκετική οικογένεια, αφού είναι γιος του Ομοσπονδιακού προπονητή επί σειρά ετών και στελέχους της ΕΟΚ Τάκη Μπακογεώργου και της παλιάς αθλήτριας του μπάσκετ Ελένης Σαζώτου

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Από πέντε χρονών στα γήπεδα, αποφάσισε να μην παίξει ο ίδιος μπάσκετ, βλέποντας τον πατέρα του να κάνει «καψόνι» με πολλά σπριντ σε μια αθλήτρια της Εθνικής μας ομάδας. Όμως, δεν έπαψε ποτέ να λατρεύει το άθλημα και να το υπηρετεί από διάφορα πόστα. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο goalpost.gr το μπάσκετ αποτελεί το …αγχολυτικό του, αφού όταν αισθάνεται πολύ στρεσαρισμένος στην Αμερική όπου κάνει το μεταπτυχιακό του, παίρνει τη μπάλα του, πηγαίνει στο γήπεδο και …σουτάρει ανηλεώς.
Η Γιάννης Μπακογεώργος σπούδασε στην Αγγλία θεατρολογία και στη συνέχεια εργάστηκε στον σταθμό 9,84 στην Αθήνα, καθώς και στην ομάδα του Αμαρουσίου όταν αυτή έκανε τη μεγάλη πορεία στην Α1 Εθνική και στην Ευρωλίγκα.
Τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του στη Ν. Υόρκη, στη σχολή Stella Adler πάνω στην υποκριτική.
Στη συζήτηση που είχαμε για το goalpost.gr δήλωσε χαρακτηριστικά:
Για το γεγονός πως επέλεξε ν’ ασχοληθεί με την «προπόνηση» και το …κοουτσάρισμα των φιλάθλων στους αγώνες:
Θεωρώ πως το θέατρο με το μπάσκετ έχουν πολλά κοινά στοιχεία, υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες ομοιότητες.
Αισθάνομαι κι εγώ πως συμμετέχω μαζί με τον κόσμο στην όλη προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας. Το κοινό των γηπέδων έχει ομοιότητες με τους θεατές στο θέατρο. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση για μένα να μπορέσω να τους ξεσηκώσω και να βοηθήσω έτσι μ’ αυτό τον τρόπο την εθνική μας ομάδα να φτάσει στην επιτυχία.
Αν είναι η πρώτη φορά που το κάνει…
Ασχολούμαι από το 2008 με την παρουσίαση αγώνων μεγάλων διοργανώσεων και συγκεκριμένα από το Ευρωμπάσκετ στη Ρόδο.
Πριν από λίγες μέρες ήμουν και πάλι με την Εθνική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης. Αισθάνομαι πως κι εγώ παίζω μαζί με τους φιλάθλους τον δικό μας αγώνα, βοηθώντας τους Έλληνες παίκτες. Θεωρώ μάλιστα πως το καλύτερο κομμάτι της παρουσίασης είναι αυτό της παρουσίασης των παικτών.
Για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα
Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Πιστεύω πως στην Αμερική υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες για ένα νεαρό ηθοποιό να χαράξει τη δική του πορεία. Φυσικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθιερωθεί κάποιος, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω. Αυτή τη στιγμή πάντως θέλω να ζήσω τ’ όνειρό μου…
Για τη σχέση του με το μπάσκετ…
Μεγάλωσα με το μπάσκετ, μέσα σε μια οικογένεια που κυριαρχούσε και συνεχίζει να κυριαρχεί το άθλημα. Ο πατέρας μου μέσα στο σπίτι ήταν πάντα πολύ ήρεμος. Όμως, όταν σε ηλικία πέντε χρονών τον είδα πολύ …άγριο σε προπόνηση της Εθνικής κορασίδων, αποφάσισα να μην παίξω ποτέ μπάσκετ.
Έτσι, πάντα διατηρώ μια σχέση λατρείας και ταυτόχρονα …μίσους με το άθλημα, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται αυτό. Φέτος επέλεξα να περάσω τις διακοπές μου μέσα στα γήπεδα του μπάσκετ, κοντά στις εθνικές μας ομάδες, ενώ στην Αμερική πολλές φορές αποτελεί το αγχολυτικό μου…
Για τους Βολιώτες φιλάθλους…
Είναι καταπληκτικοί, όπως καταπληκτικά μέρη είναι ο Βόλος και το Πήλιο. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος. Ζείτε σε πανέμορφα μέρη, ενώ και ο κόσμος είναι εξαιρετικός.
Για την Εθνική μας ομάδα
Απαρτίζεται από εξαιρετικούς παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Τα παιδιά, αν και είναι πολύ κουρασμένα κι απ’ το παγκόσμιο της Κρήτης, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό. Διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και πιστεύω πως θα φτάσουν πολύ ψηλά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις