Π. Αμανατίδης: Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Θησέα τόνισε πως η ομάδα του παρουσίασε δύο πρόσωπα. Ήταν μέτρια στο πρώτο ημίχρονο και καλή στο δεύτερο, διάστημα στο οποίο σημείωσε και τα δύο γκολ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:

«Έγινε ένα παιχνίδι, το οποίο χωρίζεται σε δύο ημίχρονα. Στο πρώτο αντιμετωπίσαμε μία ομάδα, η οποία είχε κλείσει πάρα πολύ καλά τους χώρους. Δεν έχει σημασία ποιοι παίκτες αγωνίζονται στα παιχνίδια. Σημασία έχει ποιο ρόλο παίζουν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Το ματς ήθελε πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Αυτό το κάναμε. Μας έλειπε, όμως η τόλμη, ενώ είχαμε και κάποιο φόβο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν συντηρητικός. Μπορεί να ήταν στο διάστημα αυτό συντηρητικός και ο προπονητής του. Έπρεπε κάτι να αλλάξουμε και σε πρόσωπα, αλλά και σε κάποιες συμπεριφορές, ιδιαίτερα όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας.

Το δεύτερο ημίχρονο πήγε, όπως το θέλαμε. Αναπτυχθήκαμε επιθετικά και από τις δύο πλευρές, οι παίκτες δημιούργησαν αρκετές φάσεις και δύο από αυτές μετατράπηκαν σε γκολ. Αυτή είναι η εικόνα του παιχνιδιού, στο οποίο ο αντίπαλος έπαιξε με μεγάλη πειθαρχία και στα 90 λεπτά, πιστεύοντας ότι μπορούσε κάτι να… κλέψει από το παιχνίδι.

Κρατάμε, λοιπόν, την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και από κει και πέρα «χτίζουμε», όσο μπορούμε, βασιζόμενοι στην εικόνα του β’ μέρους, βλέποντας και κάποια λάθη που κάναμε όλοι μας. Ο πρωταθλητισμός θέλει πολύ μεγάλη υπομονή. Η προσωπικότητα, επίσης, πρέπει να φαίνεται στο γήπεδο, όντας μέσα και από κάποια προβλήματα. Αυτές είναι βασικές αρχές, στις οποίες όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να τις υπερασπίζεσαι και να παλεύεις γι’ αυτές. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Άλλες φορές το γκολ θα έρθει εύκολα, άλλες δύσκολα.

Στην ομάδα, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα βάρος, λόγω του ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση κυνηγού. Θα πρέπει, όμως, να μάθει να ζει και να παλεύει μ’ αυτό. Η τελική μάχη θα δείξει, αν αξίζουμε πραγματικά να αλλάξουμε την κατάσταση στη βαθμολογία. Πρέπει ουσιαστικά να αμφισβητήσουμε τη βαθμολογία. Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση και είναι μπροστά μας».