Ο “κακός του δαίμονας”… εντός έδρας νίκη της Δήμητρας επί του Ρήγα

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, αφού θα μπορούσε να διαμορφώσει νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας,  η Δήμητρα πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη επικρατώντας του Ρήγα με 2-0.

Μάλιστα η Δήμητρα αναδεικνύεται σε “κακό δαίμονα” του Ρήγα, ο οποίος έχει υποστεί από την ομάδα της Ευξεινούπολης τις δυο από τις τρεις ήττες του στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Μίλτου Ζιάκα, από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα του Ρήγα.

Γενικότερα ο Ρήγας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και τις ευκαιρίες να προηγηθεί (δοκάρι, χαμένο πέναλτι), ωστόσο με “διπλό” χτύπημα στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τη νίκη.

Το κυριακάτικο αποτέλεσμα φέρνει την ομάδα της Ευξεινούπολης στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά τις ελπίδες του Ρήγα για άνοδο, αφού πλέον η ομάδα του Βελεστίνου, ακόμα κι αν κερδίσει το εξ αναβολής παιχνίδι της (με Σκιάθο 10/3), δεν θα έχει την τύχη στα χέρια της, αφού θα πρέπει ο Διαγόρας να έχει απώλεια βαθμών, για να κατακτήσουν οι βελεστινιώτες την πρώτη θέση.

Στο 12’ σουτ του Αλεξίου αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και κατέληξε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα.

Στο 22΄ ο Στεφανής σε μαρκάρισμα πάνω στο Πάσχο είδε την κίτρινη κάρτα, απόφαση για την οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα, καθώς ζήτησαν την αποβολή του παίκτη της Δήμητρας.

Στο 54΄ κερδισμένο πέναλτι για τον Ρήγα, μετά από ανατροπή του Σέττου από τον Καψιώτη, το οποίο εκτέλεσε ο Χρ. Σπαθής, στέλνοντας όμως τη μπάλα ψηλά άουτ, δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών της εστίας των γηπεδούχων.

Ακολούθησαν ακόμα δυο φάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά γκολ του Γκάγκα που δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ  (54’) και δεύτερη περίπτωση πέναλτι πάνω στον Αλεξίου (74’), χωρίς ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης Θεοχάρης, να υποδείξει κάτι.

Ακολούθησαν τα δυο τέρματα που πέτυχαν οι γηπεδούχοι. Αρχικά στο 77’ από πολύ κοντά ο Κρανάς με κεφαλιά, από σέντρα του Τιμπλαλέξη, έκανε το 1-0.

Λίγο αργότερα (81’) ο Παπαδόπουλος έκανε το 2-0 με πλασέ από κοντά κι αφού προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ από τον Νικηφοράκη, σουτ του Παπαγιάννη που έφερε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια αυτή να καταλήγει στο σκόρερ, που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Κυριάκος (41’ λ. τρ. Νικηφοράκης), Θωμαΐδης, Στεφανής, Κρανάς (84’ Μπιρμπίλης), Τιμπλαλέξης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (83’ Ζαντιώτης), Αραπίτσας (74’ Κακλιάς)

ΡΗΓΑΣ: Παπαγιάνννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Κόκκας (46’ Γκάγκας), Αλεξίου, Σπαθής,  Σουγκάρης (46’ Τσιαντής), Γάρος (46’ Αραμπατζής), Νασιακόπουλος, Πάσχος, Σέττος.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: almyros.info

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις