Νίκη στην Αγχίαλο… για Δήμητρα, επί του Πυράσου

Δεν κατάφερε να έχει θετικό ντεμπούτο στον πάγκο του Πυράσου ο Θαν. Μπίλης, που ανέλαβε την προηγούμενη ημέρα, αφού η ομάδα της Αγχιάλου ηττήθηκε στην έδρα της από τη Δήμητρα με 3-1. Δεδομένη η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-3 και τους γηπεδούχους να μειώνουν με πέναλτι, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Πολύ κακός ο αγωνιστικός χώρος, που ήταν ιδιαίτερα ξερός και με πολλά σημεία χωρίς χόρτο, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών,  θέτοντας και σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.

Με εξαιρετική παρουσία στο πρώτο 25λεπτο ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, χωρίς όμως η  καλή τους εικόνα να έχει ανάλογη συνέχεια. Με τον Στατζούρη “υπηρεσιακό” τερματοφύλακα ολοκληρωσε την αναμέτρηση ο Πύρασος, αφού κι ο Πρωτούλης, που είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας και ξεκίνησε ως βασικός, τραυματίστηκε στο γόνατο κι αντικαταστάθηκε στο ημίωρο, σε μια φάση όπου υπήρξε σύγκρουση με συμπαίκτη του.

Σημαντικό ότι για τον Πύρασο αγωνίστηκαν πέντε ποδοσφαιριστές από τη Ν. Αγχίαλο στη βασική ενδεκάδα κι άλλοι δύο ως αλλαγή.

Από την άλλη, τρεις ασίστ ο Παπαδόπουλος σε ισάριθμα γκολ για την ομάδα της Δήμητρας, που βρέθηκε έστω και πρόσκαιρα στην πρώτη θέση, μεταβιβάζοντας το άγχος για το αποτέλεσμα στο Διαγόρα που αγωνίζεται την Κυριακή (31/3).

Το σκορ άνοιξε ο Νικηφοράκης στο 21’ με πλασέ, αφού συνδυάστηκε με τον Παπαδόπουλο, που έκανε την κάθετη πάσα στο σκόρερ.

Στο 30’ ο Παπαδόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2, όταν πέρασε και τον τελευταίο αντίπαλο αμυντικό, με την μπάλα όμως να γκελάρει στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο πριν το πλασέ, με αποτέλεσμα ο επιθετικός της Δήμητρας να μη τη βρίσκει σωστά και να τη στέλνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 40’ ο Κρανάς απο παράλληλη σέντρα του Βούλγαρη επιχείρησε το πλασέ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Πυράσου.

Στο 52’ ο Παπαδόπουλος έσπασε τη μπάλα στο 17χρονο Τιμπλαλέξη που ηταν απο τους καλύτερους της συνάντησης- κι αυτός με πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 61’ η τρίτη ασίστ του Παπαδόπουλου, που αυτή τη φορά έκανε την παράλληλη σέντρα στον Κρανά που έγραψε με πλασέ το 0-3.

Στο 83′ ο Κρανάς πέρασε και τον τελευταίο αντίπαλο, βγήκε τε α τετ, αλλά το πλασέ που έκανε έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Πυράσου.

Στις καθυστερήσεις (91’) ο Ζαχαράκης με πέναλτι μείωσε σε  1-3 για τους γηπεδούχους.

Ως αυστηρό έκριναν το πέναλτι οι φιλοξενούμενοι (δόθηκε για χέρι του Στεφανή κι αφού ή μπαλα είχε βρει προηγουμένως και στο κεφάλι του παικτη της Δήμητρας), ενώ οι γηπεδούχοι εστιάζουν σ’ ακυρωθέν γκολ του Κωστούλα στο 10’ ως οφσάιντ, τονίζοντας πως σε περίπτωση που αυτό το τέρμα μετρούσε, θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, καθώς θα είχε τονωθεί ιδιαίτερα η ψυχολογία των παικτων του Πυράσου.

Τέλος, τραυματισμός υπήρξε και για ποδοσφαιριστή της Δήμητρας, καθώς ο Ζαντιώτης χτύπησε τον αγκώνα του και μετέβη στο νοσοκομείο για ακτινολογικό έλεγχο.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Πρωτούλης (30’ λ. τρ. Σταντσούρης), Γιοβάνης (46’ Τσάκαλος), Στεργίου, Αποστόλου, Γκίνης, Τσορμπατζής, Δ. Τσάμης (65’ Μπούτλας), Φούκης, Κωστούλας (46’ Δανιλόπουλος), Νούσιας Ζαχαράκης.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαρρής, Β. Τσιάτσιος (68’ Μπιρμπίλης), Νικηφοράκης, Στ. Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς, Τιμπλαλέξης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Ζαντιώτης (31’ λ. τρ. Καψιώτης, 66’ λ. τρ. Κακλιάς)

Φωτό: pyrasos.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις