Παπαϊωάννου: «Αν ήμουν κοινής αποδοχής θα με ενδιέφερε για πρόεδρος»

H παραίτηση του Γιώργου Μπαταγιάννη δημιουργεί κενό στην θέση του προέδρου της Super League. Από τα ονόματα που έχουν «επισημοποιηθεί» ως υποψήφιοι αντικαταστάτες υπάρχει αρχικά εκείνο του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου. Στο προσκήνιο, πάντως, βρίσκεται και η Κάτια Κοξένογλου, α’ αντιπρόεδρος του Ατρομήτου, η οποία δεν αποκλείεται να θέσει και η ίδια υποψηφιότητα.

«Καλό είναι στην λίγκα να υπάρχει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο μεν αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτό να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν ξέρω αν η κυρία Κοξένογλου εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ. Βρίσκεται στον Ατρόμητο. 

Νομίζω ότι για το καλό του ποδοσφαίρου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίξουν μία επιλογή που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων. Πρέπει να αφήσουν στην άκρη οι μεγάλοι τις διαφωνίες και να κοιτάξουν έναν κοινής αποδοχής και εκτίμησης άνθρωπο. Αν αυτό δεν συμβεί στο πρόσωπο της κυρίας Κοξένογλου, μακάρι να συμφωνήσουν και οι δύο για να προχωρήσουν μπροστά».

Πώς όμως μεταφράζεται το πρόσωπο κοινής αποδοχής; Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας από την Φθιώτιδα δίνει την εκτίμησή του, αποκαλύπτοντας ακόμη και την δική του πρόθεση να βγει μπροστά, εφόσον ζητηθεί η συνδρομή του.

«Σίγουρα θα μπορούσε να προέρχεται από μία “μικρή” ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω σκεφτεί σοβαρά για τον εαυτό μου. Αν ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου και των ομάδων και μόνο θα με ενδιέφερε. Για τον εαυτό μου, δεν μου αρέσει να αυτοπροτείνομαι. Εφόσον μου το ζητούσαν όμως θα το εξέταζα. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι στην Λίγκα. Μιλάμε βέβαια πάντα για “μικρή” ομάδα. Πρέπει να φύγουμε από αυτό των “μεγάλων”.

Πιστεύω ότι ο θα μπορούσε ο κύριος Κωστούλας του Παναιτωλικού. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον λέγοντας ονόματα. Υπάρχουν άνθρωποι για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα όλων. Δεν είναι καλό να έχουμε πάλι “εμφύλιο” μέσα στην Λίγκα».

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση από πλευράς του αλλά θα κινηθεί με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, επισημαίνει στο sdna.gr ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας.

«Δεν είναι στην σκέψη μου αλλά δεν το αποκλείω αν μου το ζητήσουν οι ομάδες. Πιστεύω ότι μέχρι την Δευτέρα θα το κουβεντιάσουμε και θα καταλήξουμε κάπου. Δεν μου αρέσει και το υπενθυμίζω, να έχουμε διαφωνίες “όχι εσείς αλλά εμείς” οι οποίες μας πηγαίνουν πίσω. Μακάρι να συμφωνήσουν όλοι ακόμη και από μεγάλη ομάδα, σε μία κοινή υποψηφιότητα. Τον κύριο Μπαταγιάννη τον στήριξαν όλοι πλην 2-3 ομάδων. Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος ανήκει σε μία μεγάλη ομάδα. Ακόμα και αν θέλει να επιτελέσει έργο θα βρίσκει εμπόδια.

Να καθίσουμε να σκεφτούμε όλοι λογικά χωρίς τα εγώ μου και τα θέλω μου για το καλό της Λίγκας. Ο κύριος Λυσάνδρου είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις του ποδοσφαίρου ο οποίος χαίρει εκτίμησης. Δεν ξέρω αν θα κατέβει ο Μάκης Γκαγκάτσης. Είναι άτομα μορφωμένα. Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι δεν θα ήταν η καλύτερη λύση. Με τον Γιώργο Σπανό μας συνδέει φιλία. Νομίζω ότι είναι μία καλή επιλογή και η Κάτια Κοξένογλου. Όποιος είναι πρέπει να αφήσει τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μακριά. Πρέπει να κοιτάξει το καλό της Λίγκας. Αν κατεβούμε για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα μία από τα ίδια θα είναι. Πρέπει να δούμε το προϊόν, το ποδόσφαιρο και να το αναβαθμίσουμε. Το έχουν καταλάβει. Μην ξεχνάμε τι έγινε πέρσι το καλοκαίρι με τα τηλεοπτικά. Κάθε ημέρα υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να πηγαίνουμε βήματα μπροστά. Όταν αφήνεις το ατομικό συμφέρον στην άκρη τα καταφέρνεις. Να είναι καλύτερο και πιο αναβαθμισμένο το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, για αυτό δίνουμε το καλύτερο από τον εαυτό μας. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τα ημιτελικά του Κυπέλλου και την ρεβάνς (2-0 υπέρ της ΑΕΚ), ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναγνωρίζει τα εμπόδια, δεν χάνει ωστόσο την πίστη του για τους παίκτες του Μάκη Χάβου που μέχρι στιγμής έχουν αποκλείσει στον θεσμό κατά σειρά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Ας μην κρυβόμαστε, η ανατροπή σε ένα 2-0 σκορ είναι δύσκολη. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι εφικτά. Αν η ομάδα βγάλει την ψυχή και την δύναμη όπως τα προηγούμενα παιχνίδια θα τα καταφέρει. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και το σκορ είναι δύσκολο. Αν βγεις στο γήπεδο πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου».