Απογοήτευσε η Νίκη, ήττα 0-1 από τον Θεσπρωτό

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε η Νίκη Βόλου στον πρώτο αγώνα μπαράζ με αντίπαλο τον Θεσπρωτό, απογοητεύοντας με την εμφάνισή της, τους χιλιάδες οπαδούς της που έδωσαν δυναμικό παρών στο Πανθεσσαλικό. Το συγκρότημα του Ράτκο Ντόστανιτς πέρα από ένα καλό 15λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε αντίθεση με τους «Θεσπρωτούς» που κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου στη λήξη του αγώνα. Το νικητήριο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Κωνσταντίνου στο 29’. Πλέον οι κυανόλευκοι καλούνται να αποδείξουν πως είναι καλύτερη ομάδα και αξίζουν να πάρουν την κατηγορία, κερδίζοντας τον Θεσπρωτό στην έδρα του, την επόμενη Κυριακή.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Πως παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Ράτκο Ντόστανιτς, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπαδήμας και το αριστερό ο Θ. Παπαδόπουλος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καντούτσης και Καρτσαμπάς. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Τσεμπερίδης, με τον Μέτσε, οι οποίοι είχαν μπροστά τους σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου, τον Ιορδανίδη. Στις πτέρυγες επιιχειρούσαν, ο Κέρι από τη δεξιά πλευρά και ο Βουκομάνοβιτς από την αριστερή. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Μαντζίρης.

Πως παρατάχθηκε ο Θεσπρωτός
Ο τεχνικός του Θεσπρωτού, Δημήτρης Μουρούτης, παρέταξε επίσης τους φιλοξενούμενους με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντάκος. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τοποθετήθηκαν, οι Ε. Κωνσταντίνου, Σταυρίδης, Νόνης και Πανταζής. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κασαράτε και Μπίκας, που είχαν μπροστά τους ως επιθετικούς μέσους, τους Γώγο (δεξιά), Ευθυμίου (κέντρο) και Β. Κωνσταντίνου (αριστερά). Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Πόζογλου.

«Πάγωσε» το Πανθεσσαλικό, ο Β. Κωνσταντίνου, στο πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 16’ ο Β. Κωνσταντίνου σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Αποστολίδης κατάφερε να μπλοκάρει με ευκολία. Δύο λεπτά αργότερα, η Νίκη Βόλου προσπάθησε να απαντήσει. Ο Κέρι έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Μαντζίρη, με τον σέντερ φορ των γηπεδούχων να πλασάρει λίγο άουτ.

Στο 23’ ο Ο Πανταζής έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Ευθυμίου κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη. Μετά από έξι λεπτά, ο Β. Κωνσταντίνου κατάφερε με πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Γώγος έβγαλε συρτή μπαλιά από τη δεξιά πλευρά, με τον Β. Κωνσταντίνου να πλασάρει σωστά.

Ο Θεσπρωτός συνέχισε να προσπαθεί και στο 31’, ο Πόζογλου πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Βουκομάνοβιτς επιχείρησε το σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κωνσταντάκου. Έτσι, το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος

Δύο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πόζογλου δοκίμασε το σουτ από καλό σημείο, έπειτα από πάσα του Ευθυμίου, αλλά ο Αποστολίδης κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 56’ ο Βουκομάνοβιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, μετά τη μεταβίβαση του Ιορδανίδη, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κωνσταντάκου.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ιορδανίδης έβγαλε ωραία μπαλιά, με τον Δεμηρτζόγλου να πλασάρει από κοντά και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντάκου. Στο 62’ ο Δεμηρτζόγλου έβγαλε ωραία σέντρα από την αριστερή πλευρά, αλλά ο Τσιώλης δεν πλάσαρε σωστά, καθώς από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξι δοκάρι του Κωνσταντάκου.

Στο 85’ η κεφαλιά του Τσεμπερίδη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι από τη δεξιά πλευρά, έφυγε εκτός εστίας. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κωνσταντάκου με αποτέλεσμα να παραμείνει το τελικό 0-1.

Σκόρερ: 29’ Β. Κωνσταντίνου.

Κίτρινες: 59’ Ιορδανίδης-53’ Νόνης, 81’ Μπίκας.

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας).

Βοηθοί: Αρμακόλας (Κυκλάδων), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παπαδήμας (78’ Βουρδάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Τσεμπερίδης (57’ Τσιώλης), Μέτσε, Ιορδανίδης, Βουκομάνοβιτς, Κέρι, Μαντζίρης (54’ Δεμηρτζόγλου).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, E. Κωνσταντίνου, Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Κασαράτε, Β. Κωνσταντίνου, Γώγος (69’ Φουντζούλας), Ευθυμίου (74’ Μήτσελος), Μπίκας (89’ Μπέρτσος), Πόζογλου (82’ Γκόλιας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις