Ιμεράι: “Παρών” και στην επόμενη μέρα, σ’ όποια κατηγορία!

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου παραχώρησε ο Νίκος Ιμεράι, μέσω της οποίας δήλωσε παρών για την επόμενη μέρα της Νίκης Βόλου, σ’ όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται αυτή. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου έκανε έναν απολογισμό για τα τρία χρόνια που ασχολείται ενεργά με τη διοίκηση της ομάδας και τόνισε πως υπάρχει πλάνο για τη νέα χρονιά εφόσον ο κόσμος του δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην προσεχή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε και οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων:

Ο Νίκος Ιμεράι ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους στη συνέντευξη Τύπου αλλά και για την προσφορά τους όλη αυτή τη χρονιά: “Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Σας ευχαριστώ για την κάλυψη του ρεπορτάζ της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο αριθμός των δημοσιογράφων που βρίσκονται σήμερα εδώ και καλύπτει το ρεπορτάζ της Νίκης, δείχνει ότι παρά τις χαμηλές κατηγορίες που αγωνίζεται η ομάδα τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να είναι μεγάλη ομάδα”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ενασχόλησή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Συλλόγου: “Ασχολούμαι με την ομάδα της Νίκης τα τελευταία τρία χρόνια. Την πρώτη χρονιά βοήθησα ως χορηγός. Τη δεύτερη χρονιά ως μέλος της διοίκησης και ως βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας και την τρίτη χρονιά ως επικεφαλής της διοίκησης και χρηματοδότης της ομάδας.

Την πρώτη χρονιά, επί διοίκησης Τζήμα, δεν ήμουν μέλος της διοίκησης, ήμουν ο βασικός χορηγός της ομάδας. Πέρα της χορηγίας δεν ήμουν υποχρεωμένος να βάλω άλλα χρήματα, όμως επειδή είμαι πάνω απ’ όλα είμαι φίλαθλος αυτής της ομάδας δεν ήθελα η ομάδα να μείνει στη μέση της προσπάθειας και να διασυρθεί. Έτσι, βοήθησα με τις όποιες δυνάμεις μου να τελειώσει η χρονιά αξιοπρεπώς.

Τη δεύτερη χρονιά με μία ομάδα ανθρώπων, τους οποίους όλοι γνωρίζετε, μπήκα στο συμβούλιο ως αντιπρόεδρος της ομάδας και πιστεύω πως κατορθώσαμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Μπορεί να μην καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση, όμως στο οργανωτικό κομμάτι καταφέραμε και πήραμε το Πανθεσσαλικό, κάναμε τα γραφεία μας και συμπερασματικά, αν και πρωτάρηδες, τα πήγαμε αρκετά καλά σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι ότι την ομάδα την νοικοκυρέψαμε. Στόχος μας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Κατακτήσαμε όμως το Κύπελλο της ΕΠΣΘ και η ομάδα έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν δική μου απόφαση να ηγηθώ της προσπάθειας, οικονομικά και διοικητικά. Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε την προσπάθεια, η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, χάνοντας στις λεπτομέρειες την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απ’ ευθείας άνοδο. Το μπάτζετ που διαθέσαμε ήταν ικανό για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό όμως στο τέλος δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε τον στόχο. Την ευθύνη για την αποτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου την έχω εγώ. Ως ηγέτης αυτής της προσπάθειας αναλαμβάνω και την ευθύνη. Η προσπάθεια έγινε, δεν τα καταφέραμε όμως δεν αξίζει αυτήν την προσπάθεια να την μηδενίζουμε.

Σίγουρα καθοριστικό ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, που ως ομάδα δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έφταιξε σ’ αυτό το παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία μας και πάλι με τον Θεσπρωτό, όμως, πάλι, δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς, παρόλο που νόμιζα πως είχαμε φέρει παίκτες που μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό αυτοί δεν μας το αποδείξανε στο γήπεδο. Σίγουρα έγιναν λάθη και από την πλευρά μου. Ήταν λάθος που έδωσα το μεγαλύτερο ποσοστό της συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές ως προκαταβολή. Αυτό αποδείχθηκε έγκλημα, γιατί κάποιοι απ’ αυτούς λειτούργησαν ως δημόσιοι υπάλληλοι…

Όσον αφορά το τεχνικό τιμ, χρειάστηκε να αλλάξουμε τρεις προπονητές. Στην αρχή ξεκινήσαμε με τον Φάντζιο Μπούις, ο οποίος έκανε και τον σχεδιασμό της ομάδας. Το διάστημα που ήταν προπονητής η ομάδα απέδωσε το ποδόσφαιρο που ο ίδιος ήθελε. Όταν ο Μπούις αποχώρησε επιλέξαμε τον Γιώργο Κούτση ως αντικαταστάτη. Αν και πολλοί έλεγαν ότι η ομάδα δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο, κατάφερε και πήρε αποτελέσματα σε δύσκολους αγώνες. Δεν είχαμε απώλειες βαθμών με τον Κούτση. Από τη στιγμή που αποφάσισα ότι πρέπει να αλλάξουμε προπονητή, πήραμε, κατά τη γνώμη μου προπονητή από το πάνω ράφι. Φέραμε έναν προπονητή που πίστευα και πιστεύω πως είναι ο καλύτερος, όμως, ίσως, δεν γνώριζε την κατηγορία. Εξαιρώντας το ματς με τον Ολυμπιακό και τα μπαράζ, ο κ. Ντόστανιτς τα αποτελέσματα τα πήρε.

Τερματίσαμε με τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό Βόλου, είμαστε η καλύτερη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του ομίλου.

Εμείς ως διοίκηση κάναμε ότι μπορούσαμε, όμως δυστυχώς η άνοδος δεν ήρθε. Ολοκληρώνοντας τον αγωνιστικό απολογισμό, η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό όμως δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο και σ’ αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. Πετύχαμε πολλά αλλά δυστυχώς στον βασικό στόχο που ήταν η άνοδος, αποτύχαμε”.

Για τη διαιτητική αντιμετώπιση της ομάδας

“Όσον αφορά τη διαιτησία, δεν μπορώ να πω πως έχω ιδιαίτερα παράπονα όσον αφορά την ομάδα μας. Σε γενικές γραμμές είχαμε καλές διαιτησίες και ειδικά στα μπαράζ οι διαιτησίες ήταν άψογες. Σ’ αυτό συμβάλλαμε κι εμείς που επιζητούσαμε προς τα κέντρα των αποφάσεων δίκαιες διαιτησίες. Πάντα κάναμε ενέργειες για να προστατέψουμε την ομάδα, πάντα όμως σε πλαίσια νόμιμα”.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου

Για την επόμενη μέρα

“Όπως έχω πει πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, εγώ δηλώνω παρών σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται η ομάδα. Εγώ έχω δηλώσει πως είμαι Νικιώτης και σ’ αυτόν τον Σύλλογο ανήκω”.

Για το αν επηρέασε η αποχώρηση Τζιώρα την αγωνιστική εικόνα της ομάδας κι αν ήταν επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει

“Δεν πιστεύω πως επηρέασε. Η ομάδα έπαιξε μπάλα και χωρίς τον Τζιώρα. Κατόπιν δικής του επιθυμίας αποχώρησε ο ποδοσφαιριστής. Εμένα, προσωπικά, αυτό μου είπε. Αν υπάρχουν άλλοι λόγοι μπορείτε να ρωτήσετε τον ποδοσφαιριστή. Σ’ εμένα είπε πως θέλει να παίξει σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας”.

Για το ποσοστό των χρημάτων του φετινού μπάτζετ το οποίο κάλυψε ο ίδιος

“Ακριβώς το 94% του φετινού μπάτζετ”.

Για τον Λόρι Κέρι και τις φήμες που τον ήθελαν να έχει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα

“Το περιβραχιόνιο του αρχηγού το έδωσα εγώ στον Λόρι Κέρι. Δεν το ζήτησε ο ίδιος. Ο Λόρι Κέρι αποτέλεσε στόχο κάποιων ατόμων με στόχο να πλήξουν εμένα”.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιους εννοεί ότι “χτυπούσαν” τον Κέρι για να πλήξουν τον ίδιο, ο κ. Ιμεράι αρνήθηκε να απαντήσει αλλά δεσμεύτηκε πως θα μιλήσει με ονόματα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου: “Θα μιλήσω συγκεκριμένα στη Γ.Σ. του Συλλόγου. Ο παίκτης έγινε στόχος γιατί ήξεραν πως εγώ τον έφερα στην ομάδα κι επειδή δεν μπορούσαν να χτυπήσουν εμένα, “χτυπούσαν” αυτόν. Τον ποδοσφαιριστή τον είχα κλείσει πριν τον προπονητή γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τον είχα “απέναντι”.”

Για το αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες στην ομάδα

“Καμία οικονομική εκκρεμότητα δεν υπάρχει. Μάλιστα, αν η ομάδα παραμείνει στη Γ’ Εθνική, για να αποδεσμευτεί κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να επιστρέψει μέρος των χρημάτων που έχει πάρει”.

Για το αν έχει σκεφτεί να κρατήσει κάποιους παίκτες και τη νέα χρονιά

“Αυτά τα θέματα θα τα αποφασίσουν οι άνθρωποι που είναι ειδικοί, τεχνικός διευθυντής και προπονητής”.

Για το τι έκανε για την αδιαφορία που έδειχναν κάποιοι ποδοσφαιριστές

“Στο χρονικό σημείο που εντόπισα αυτή την αδιαφορία δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Αν το είχα εντοπίσει πριν τον Δεκέμβριο, ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Το μόνο που μπορούσα να κάνω τώρα στο τέλος ήταν να τους πείσω να κάνουν το αυτονόητο και αυτό για το οποίο τους έφερα στη Νίκη”.

Για το ποιους και πόσους παίκτες θα κρατούσε τη νέα χρονιά

“Εγώ δεν είμαι ο ειδικός για να απαντήσω. Την ομάδα θα την αναλάβουν άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Φέτος η ομάδα θα δουλέψει σε διαφορετικό πλαίσιο. Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι κι αυτοί θα έχουν την ευθύνη”.

Αν είχε ή δεν είχε την αναμενόμενη οικονομική βοήθεια από συνεργάτες του

“Δυστυχώς δεν είχα τη βοήθεια που περίμενα. Εγώ είμαι ένας υπερήφανος άνθρωπος. Δεν είμαι άνθρωπος που θα παρακαλέσω για βοήθεια. Ίσως φταίω κι εγώ σ’ αυτό το κομμάτι”.

Για το αν στην περίπτωση που η ομάδα γίνει ΠΑΕ έχει βρει συμπαίκτες που θα τον βοηθήσουν στον οικονομικό τομέα

“Καλοδεχούμενος όλος ο κόσμος. Ο κόσμος ο “καθαρός” που θέλει να προσφέρει στην ομάδα είναι καλοδεχούμενος. Αν πάλι δεν θελήσει άλλος να βοηθήσει, θα μπορέσω και μόνος μου. Απέδειξα τα τελευταία χρόνια πως μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά”

Για την αναφορά του κ. Μπέου που τον παρότρυνε να διώξει από δίπλα του κάποιους απατεώνες

“Εγώ δεν είπα τίποτα τέτοιο, αυτό το είπε ο κ. Μπέος. Εγώ δεν έχω αποκαλέσει κανέναν συνεργάτη μου απατεώνα. Καμιά φορά όμως, αυτοί που τα βλέπουν τα πράγματα απ’ έξω, μπορεί να τα βλέπουν καλύτερα. Εγώ επαναλαμβάνω πως εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο”.

Για το αν υπήρχαν δεσμεύσεις από τη Δ.Ε. ότι θα συμβάλει οικονομικά στην προσπάθεια

“Με τη Δ.Ε. είχαμε πει πως θα τρέξουμε την ομάδα. Δεν είχαμε δεσμευτεί για το πόσα χρήματα θα βάλει ο καθένας. Ότι έκανα για την ομάδα, το έκανα για την αγάπη που έχω γι’ αυτή. Δεν είχα καμία πρόθεση να γίνω πρόεδρος. Το απέδειξα από την πρώτη χρονιά που αν και ήμουν χορηγός φανέλας, βοήθησα πολύ περισσότερο”

Για το Πανθεσσαλικό και αν επηρεάζει το γεγονός πως ο ΝΠΣ Βόλος θα ζητήσει το Πανθεσσαλικό ως έδρα του για τους αγώνες του

“Εμείς έχουμε μία συμφωνία και μία σύμβαση που την τηρούμε κι έχει ισχύ και για τη νέα χρονιά. Αυτά είναι νομικά θέματα κι εγώ δεν είμαι δικηγόρος”

Για το ότι δεν ζήτησε την βοήθεια του κόσμου

“Είμαι περήφανος άνθρωπος. Όταν αναλαμβάνω μία δουλειά δεν στηρίζομαι σε βοήθεια άλλων. Βέβαια, η προσπάθεια που κάναμε δεν στηρίχθηκε όσο κατά την γνώμη μου θα έπρεπε. Ίσως να φταίμε κι εμείς γι’ αυτό γιατί δεν βγήκαμε να ζητήσουμε βοήθεια. Ίσως δεν προωθήσαμε το φετινό προιόν όσο θα έπρεπε γιατί η φετινή ομάδα δεν είχε σχέση με τις προηγούμενες”

Για το αν εκτιμά πως ο Ηρακλής δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα και η Νίκη θα πάρει τη θέση του

“Εμείς ως ομάδα δεν θέλουμε την κακοτυχία καμίας ομάδας. Μακάρι ο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του. Εμείς όμως θα είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση. Το δικαιούμαστε καθώς είμαστε οι καλύτεροι δεύτεροι”

Για τον Ντόστανιτς

“Για το θέμα του προπονητή θα ασχοληθούν αυτοί που θα αναλάβουν τον σχεδιασμό της ομάδας. Ευτυχώς το “μέτωπο” της Νίκης είναι καθαρό και ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα το ξέρει όλη η Ελλάδα. Έχουμε γερές βάσεις να πάμε παρακάτω”

Ενόψει Γενικής Συνέλευσης, αν μπορεί η επόμενη μέρα μπορεί να τον βρει εκτός Νίκης

“Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Ο κόσμος μπορεί να μου δώσει την εντολή, ο κόσμος θα με στείλει σπίτι μου”

Πέρυσι τέτοιον καιρό ο Νίκος Ιμεράι είχε κάνει μία δήλωση που έλεγε πως η Νίκη βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Αν μπορεί φέτος να επαναλάβει την ίδια δήλωση;

“Βεβαίως. Τι άλλαξε από πέρυσι; Ίσα-ίσα που τώρα έχουμε εντοπίσει τα λάθη μας και μπορούμε να τα διορθώσουμε”

Αν στη Γενική Συνέλευση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο

“Θα ζητήσουμε από τον κόσμο της Νίκης να μας στηρίξει και να μας εμπιστευτεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο”

Αν το σενάριο να μείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική θεωρείται καταστροφικό

“Όχι, δεν θεωρώ αυτό το σενάριο καταστροφικό. Εμείς Νίκη θα είμαστε σ’ όποια κατηγορία κι αν παίζει”

Για το αν ο “πόλεμος” που δέχεται μέσω του Κέρι συνεχίζεται

“Όλα θα τα πούμε στη Γενική Συνέλευση. “Κατίνα” εγώ δεν θα γίνω. Στη Γ.Σ. θα τα πούμε όλα με ονόματα. Δεν θα κρύψω τίποτα και δεν φοβάμαι κανέναν”