Ποιοι διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες Λυκείων από τη Μαγνησία

Διεξήχθησαν και φέτος στη Μαγνησία οι σχολικοί αγώνες Λυκείων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κλασικού αθλητισμού μαθητών και μαθητριών, με διοργανώτρια αρχή την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων) και πρόεδρο τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.
Στους σχολικούς αγώνες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημόσια, ιδιωτικό γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Η συμμετοχή των σχολείων ήταν μεγάλη και οι σχολικές ομάδες είχαν πολύ καλές διακρίσεις σε Πανθεσσαλικό και σε Πανελλήνιο επίπεδο (δεύτερη Θέση στον κλασσικό αθλητισμό στους Πανελλήνιους στίβου-Κόκκαλη Μαρία 7ο ΓΕΛ Βόλου) και πρώτες νίκες στη Περιφέρεια για την καλαθοσφαίριση (1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας) και τη χειροσφαίριση (ΓΕΛ Αγριάς).
Στο ποδόσφαιρο μαθητών πήραν μέρος 25 σχολικές ομάδες και η ομάδα του 1ου Γ.Ε.Λ. Βόλου νίκησε στον τελικό την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου. Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από την ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.
Στο ποδόσφαιρο μαθητριών πήραν μέρος τρεις σχολικές ομάδες και η ομάδα του Γ.Ε.Λ. Αγριάς νίκησε στον τελικό την ομάδα του 2ου Γ.Ε.Λ. Ν. Ιωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από την ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.
Στη καλαθοσφαίριση μαθητών πήραν μέρος 26 σχολικές ομάδες και στον τελικό η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας νίκησε την ομάδα του 4ου Γ.Ε.Λ. Βόλου. Ως πρωταθλητές Θεσσαλίας πέρασαν στην επόμενη φάση, την ημιτελική, όπου έχασαν από το Γ.Ε.Λ. Ναυπάκτου.
Στη καλαθοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος πέντε σχολικές ομάδες και στον τελικό η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου νίκησε την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας αποκλείστηκε από την ομάδα του Γ.Ε.Λ. Παλαμά.
Στην πετοσφαίριση των μαθητών πήραν μέρος 10 σχολικές ομάδες. Πρωταθλήτρια Μαγνησίας ήταν η ομάδα του 2 ου Γ.Ε.Λ. Βόλου, νικώντας στον τελικό το 4ο Γ.Ε.Λ. Βόλου. Στην επόμενη φάση έχασε από το 9ο Γ.Ε.Λ. Λάρισας.
Στην πετοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 20 σχολικές ομάδες και στο τελικό βρέθηκαν το 4ο Γ.Ε.Λ. Βόλου και το Γ.Ε.Λ. Αλμυρού. Η νικήτρια ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου έχασε στον τελικό Θεσσαλίας από το ΓΕΛ Ελασσόνας.
Στη χειροσφαίριση μαθητών το Γ.Ε.Λ. Αγριάς αφού βγήκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας, αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάση από το 4ο Γ.Ε.Λ. Άργους.
Στον κλασικό αθλητισμό μετείχαν στην Α’ φάση 85 μαθητές και μαθήτριες και απ’ αυτούς προκρίθηκαν στην Β’ φάση 21 μαθητές και μαθήτριες. Στους αγώνες της Περιφέρειας προκρίθηκαν για τη Γ’ φάση δύο μαθητές και δύο μαθήτριες. Η μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Βόλου Κόκκαλη Μαρία κατέκτησε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο σχολικό στα Ιωάννινα.
Σε Πανελλήνιο επίπεδο, η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας διοργάνωσε τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Πάλης και Ποδηλασίας για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.
Για τα Ειδικά Σχολεία της Μαγνησίας διοργανώθηκε με επιτυχία ημερίδα κλασικού αθλητισμού στο Πανθεσσαλικό με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.
Τέλος, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, διοργανώθηκαν για τα σχολεία του Βόλου και του Αλμυρού, αγώνες αθλοπαιδειάς Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων στα ομαδικά αθλήματα και στον κλασικό αθλητισμό .
Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας κλείνοντας για τη φετινή σχολική χρονιά τους αγώνες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, εκφράζει την ικανοποίηση για όλες τις διοργανώσεις και εύχεται για την επόμενη σχολική χρονιά να συμβάλουν όλοι μαζί εκ νέου για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις