Αφγανιστάν: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ασελγούσε σε παίκτριες

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Αφγανιστάν (AFF), Κεραμουντίν Καρίμ τιμωρήθηκε δια βίου από τη FIFA καθώς οι κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης επιβεβαιώθηκαν!

Μάλιστα ο Καρίμ όχι μόνο εξέπεσε δια παντός του αξιώματός του, αλλά επιπλέον θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.000.000 ελβετικών φράγκων.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Από τον Νοέμβριο του 2018 ο πρόεδρος της Αφγανικής Ομοσπονδίας, καθώς και τέσσερις άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά τους λόγω των ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης προς κάποια μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τον «Guardian» ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη στην πρώην επικεφαλής του γυναικείου τμήματος Καλίντα Ποπάλ. Μάλιστα η εν λόγω κοπέλα είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πατρίδα της το 2016 και να ζητήσει άσυλο στη Δανία.

Η Ποπάλ, αποκάλυψε ότι το σύστημα της χώρας δεν μπορούσε να τις προστατέψει και πως ο Κάριμ μαζί με άλλους αξιωματούχους πήγαιναν απρόσκλητοι και κοιμόντουσαν στα δωμάτια των κοριτσιών.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τις χτυπούσαν ή τις απειλούσαν ότι θα τις σκοτώσουν προκειμένου να μη φέρουν αντίρρηση, ενώ υπήρχαν και περιστατικά που τους έδιναν περίπου 100 ευρώ το μήνα για να λένε σ’ όλα «ναι», τάζοντας ταυτόχρονα και «μόνιμη» θέση στην ομάδα.

Το στοιχείο ωστόσο που συγκλόνισε περισσότερο είναι πως ο ίδιος ο Κάριμ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ποπάλ είχε μετατρέψει το γραφείο του στην Ομοσπονδία σε κρεβατοκάμαρα.

Συγκεκριμένα δεν ήταν λίγες οι φορές που απειλούσε προσωπικά τις παίκτριες λέγοντάς τους πως θα πει στα Μέσα της χώρας ότι είναι λεσβίες, αν δεν ικανοποιήσουν τις ορέξεις του!

Όπως επιβεβαίωσε και η Ποπάλ, το θέμα βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τις ίδιες της αθλήτριες, οι οποίες αναγκάστηκαν να μιλήσουν σε ξένα μέσα μην μπορώντας να ανεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση.

Έτσι ο Καρίμ και οι συνάδελφοι του βρίσκονταν υπό επιτήρηση και έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της FIFA και να που τώρα η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι καταδικαστική.

Σύμφωνα με τη FIFA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Αφγανιστάν παραβίασε το άρθρο 23 περί κώδικα ηθικής. Πιο συγκεκριμένα από το διάστημα 2013 έως το 2018 κακοποίησε επανειλημμένως τουλάχιστον πέντε κοπέλες της Εθνικής ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις