Ο χάρτης των τηλεοπτικών – Στον “αέρα” η Football League…

Η αρχιτεκτονική της αναδιάρθρωσης βασίστηκε στην απόφαση να ενισχύσει τις ΠΑΕ μέσω της αγοράς των των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ.

Ας δούμε πως έχει αυτη τη στιγμή η κατάσταση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες:

– Oσον αφορά πρωτάθλημα της Super League 1, η NOVA έχει συμβάσεις με έξι ΠΑΕ που είναι οι εξής: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Αστέρας Τρ.

Η ΕΡΤ έχει συμβάσεις με επίσης έξι ΠΑΕ: Αρης, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός.

Χωρίς σύμβαση είναι αυτή τη στιγμή ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Βόλος και ο ΠΑΟΚ, που στις δύο τελευταίες σεζόν ανήκε στη NOVA και σύμφωνα με δημοσιεύματα πριν τις Ευρωεκλογές φερόταν να συνομιλεί με την ΕΡΤ.

– Στη Super League 2, για την οποία προβλέπεται από την τροπολογία Βασιλειάδη η κεντρική διαχείριση, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε κονδύλι ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιώματων.

– Δύσκολα είναι τα πράγματα για τη νέα Football League, που θα είναι η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και για την οποία επίσης προβλέπεται βάσει νόμου η κεντρική διαχείριση. Οι ομάδες είναι τηλεοπτικά άστεγες και προσβλέπουν στην ΕΡΤ, όμως εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ενδεχόμενης κυβερνητικής αλλαγής, οι όποιες διαπραγματεύσεις μάλλον είναι δύσκολο να προχωρήσουν, επιτείνοντας την ανησυχία που υπάρχει στις ομάδες της κατηγορίας.