Ντόστανιτς: Υπάρχουν υποβολείς του κ. Σκύφτα…

Στο “Ράδιο Ένα” παραχώρησε συνέντευξη ο κ. Ντόστανιτς μετά τον σάλο που δημιούργησε η τοποθέτηση του κ. Σκύφτα στη Γενική Συνέλευση της Νίκης, λέγοντας πως όχι μόνο δεν έχει κάνει αυτή τη δήλωση που μετέφερε ο πρώην συνεργάτης του, αλλά κι ότι θεωρεί πως υπάρχουν υποβολείς που του υπαγόρευσαν αυτά που είπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ντόστανιτς:

Για τα όσα είπε ο κ. Σκύφτας στη Γενική Συνέλευση της Νίκης, που σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούσε δήλωση του κ. Ντόστανιτς:

«Είμαι σοκαρισμένος με όσα πληροφορήθηκα ότι ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση. Θεωρώ ότι έχω εργαστεί σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Νίκη Βόλου. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τη Νίκη και πολύ όμορφες σχέσεις με όλους τους ανθρώπους της ομάδας και γι’ αυτό αδυνατώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί χθες και σήμερα. Ό,τι είπε ο κ. Σκύφτας για μένα δεν ισχύει. Ποτέ δεν έχω εκφραστεί έτσι στον κ. Σκύφτα. Όλα τα χρόνια που εργάστηκα και ειδικά στη Γαλλία όλοι γνωρίζουν ότι είναι έτσι ο χαρακτήρας μου, που λέω τα πράγματα ευθέως και κατά πρόσωπο και ποτέ από πίσω. Όπως συμπεριφέρομαι σε όλον τον κόσμο, έτσι συμπεριφέρομαι και με τους παίκτες μου, ιδίως με τους αρχηγούς και εν προκειμένω με τον Λόρι Κέρι, ο οποίος θεωρώ ότι έκανε μία εξαιρετική αγωνιστική χρονιά, σκόραρε πάρα πολλά και σημαντικά γκολ και είχε μία συνολική παρουσία, την οποία δε θα μπορούσα με τίποτα να μειώσω».

Ο κ. Σκύφτας μετέφερε στη Γενική Συνέλευση ότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ του Κέρι και όλων των άλλων ποδοσφαιριστών κι αυτή ήταν η αιτία που η ομάδα στους δύσκολους αγώνες να μην μπορέσει να παίξει όπως θα μπορούσε. Αν ισχύει αυτό:

«Η καλή χημεία και η ομοιογένεια της ομάδας ήταν αποδεδειγμένη λόγω των αποτελεσμάτων. Μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ήμασταν συνεχώς πρώτοι και είχαμε πολύ καλή απόδοση. Μετά απ’ αυτό το ματς όμως προέκυψαν κάποια ζητήματα και κάποια πράγματα πήγαιναν στραβά. Οι παίκτες, όπως και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Υπήρχαν δύο τρόποι, για να κερδηθεί η άνοδος, είτε απευθείας με την κατάκτηση της πρώτης θέσης είτε μέσω των μπαράζ. Όταν δεν κατακτήθηκε ο στόχος, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη, μπαίνοντας μπροστά σαν ασπίδα για τους παίκτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξέθεσα τους παίκτες. Μ’ αυτό που συνέβη (αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Σκύφτα στη Γ.Σ. της Τετάρτης) έχω σοβαρές υποψίες και αμφιβολίες αν περνούσαν πραγματικά όσα έλεγα και όσα σκεφτόμουν στ’ αποδυτήρια. Μήπως, τελικά, οι συνεργάτες μου δε μετέφεραν σωστά αυτά που ήθελα να πω και να περάσω στους παίκτες».

Για το αν πιστεύει ότι τον κ. Σκύφτα τον έβαλαν κάποιοι άλλοι να κάνει αυτές τις δηλώσεις:

«Αυτό είναι βέβαιο, ότι υπάρχουν κάποιοι υποβολείς του κ. Σκύφτα. Ποιος είναι ο κ. Σκύφτας; Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την ομάδα. Είναι ένας συνεργάτης. Αρχίζουμε λοιπόν και βρίσκουμε εξηγήσεις πίσω από αυτές τις ενέργειες και πίσω απ’ αυτές τις δολοπλοκίες γιατί δεν ανεβαίνουν κάποιες ομάδες. Κι αυτό ήταν καταστροφικό για την ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Βλέποντας ότι ο πιο σοβαρός οικονομικός υποστηρικτής της ομάδας ήταν ο πρόεδρος και βλέποντας κι αυτές τις ενέργειες, καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα και στον πρόεδρο και κυρίως στην ομάδα μέσω του κ. Σκύφτα. Μιλάω σε όλους κατάφατσα και τους λέω ευθέως ότι εγώ έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, χωρίς να έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Σαράντα χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο και βλέπω πως όταν υπάρχει μία καλή αγωνιστική κατάσταση, μόνο με τέτοιους τρόπους μπορεί να αποδομηθεί, όταν δηλαδή κάποιοι βάζουν λόγια πίσω από την πλάτη, όταν κάνουν ενέργειες πίσω από τον πρόεδρο και δημιουργούν προβλήματα».

Για το αν μπορούσε ο ίδιος ο κ. Ντόστανιτς να διαφυλάξει την ενότητα και την ηρεμία στην ομάδα:

«Τον Ιανουάριο που ήταν πρώτη και πήγαινε πολύ καλά η ομάδα, πήραμε παίκτες. Όταν διαπιστώσαμε κάποια προβλήματα,τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να διώξουμε δέκα παίκτες; Δεν γινότανε αυτό. Παρόλ’ αυτά ήμασταν πρώτοι και μας έριξαν μαχαιριά στην πλάτη».

Για τους λόγους που έφυγε ο Τζιώρας:

«Ο Τζιώρας δεν ήταν πρόβλημα για την ομάδα. Ήθελα να παραμείνει, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήθελε να αποχωρήσει».

Για το αν είχε διαπιστώσει κάτι στις σχέσεις του Τζιώρα με τον Κέρι:

«Αυτό είναι άσχετο. Η Νίκη είναι πάνω απ’ όλα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου κι αυτή ήθελα να περάσω. Εγώ δεν κοιτούσα ούτε βιογραφικά ούτε ονόματα, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το καλό της ομάδας και όλοι έπρεπε να έχουν μία συνεισφορά στο συνολικό καλό και τη συνολική απόδοση. Θέλω, τέλος, να επισημάνω ότι κι εγώ και η οικογένειά μου πέρασα πολύ καλά στη Νίκη Βόλου και ο μόνος λόγος που βγαίνω να μιλήσω, είναι, για να αποκαταστήσω την αλήθεια και να είμαι καθαρός απέναντι στους ανθρώπους και στην ιστορία της Νίκης».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις