Και ασημένιο για την Βολιώτισσα Κτενά

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα της Τεχνικής κολύμβησης, τις υποχρεώσεις της στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες, που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Σοφία Κτενά μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 50μ. άπνοια σημειώνοντας μάλιστα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, κατέκτησε και ένα ασημένιο στα 100μ. επιφάνεια.

Αναλυτικά:

Οι Έλληνες αθλητές, μετά τα 4 μετάλλια που κέρδισαν στη χθεσινή πρεμιέρα κατέκτησαν άλλα 4 (1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο), τη σημερινή δεύτερη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης για το άθλημα, που θα κλείσει την αυλαία του αύριο, με τα αγωνίσματα της Μαραθώνιας κολύμβησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ελληνική παρουσία σε αυτά.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης κατέκτησε το δεύτερο προσωπικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αυτή τη φορά στα 200μ επιφάνεια. Ο πρωταθλητής μας είχε επίδοση 1:22.23.

Ασημένια ήταν τόσο η Σοφία Κτενά στα 100μ επιφάνεια (41.22), όσο και η Αλεξάνδρα Νησιώτη στα 400μ επιφάνεια (3:27.21).

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Λουκάς Καρετζόπουλος, που ήταν 3ος στα 50μ άπνοια, με χρόνο 15.06.

Η ελληνική αποστολή δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γ.Γ. της ΔΕΜΑ κ. Ισίδωρο Κούβελο και τους ανθρώπους της ΕΟΕ για τη στήριξη και την παρουσία τους.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Κτενά: « Ήταν η 2η και τελευταία αγωνιστική για την τεχνική κολύμβηση σε αυτή τη διοργάνωση. Προσωπικά αισθάνομαι ανακούφιση που κατάφερα να χαρίσω άλλο 1 μετάλλιο στη χώρα μου σε 1 δύσκολο για μένα αγώνισμα. Για άλλη μια φορά πολλές ευχαριστίες στην ΚΟΕ, την ΕΟΕ, την οικογένεια και στους προπονητές μου καθώς και σε όλους αυτούς που με στηρίζουν καθημερινά με το δικό τους τρόπο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις