Στ’ αστέρια ο Ολυμπιακός, 1-2 την Κράσνονταρ (video)

Ξανά εκεί, ανάμεσα στους κορυφαίους! Την παρουσία του στους ομίλους του Champions League για 19η φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Με κορυφαίους τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά, σφράγισε στη Ρωσία κόντρα στην Κράσνονταρ τη δουλειά που είχε επί της ουσίας ολοκληρώσει κατά 99% στο 4-0 του Καραϊσκάκη, την περασμένη εβδομάδα.

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν γκολ για πρώτη φορά φέτος στο έβδομο επίσημο ματς τους, η ακαριαία ισοφάριση του Ελ Αραμπί στο 11ο λεπτό και αυτό το εκτός έδρας γκολ είναι που ουσιαστικά καθάρισε το ματς και την πρόκριση από τα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, λίγα… δευτερόλεπτα αφότου είχε ξεκινήσει, με το 1-0 της Κράσνονταρ.

Η ρωσική ομάδα βγήκε στο υπέροχο γήπεδό της προφανώς με διάθεση για έντονη πίεση και φουλ επίθεση ώστε να αιφνιδιάσει και να… μειώσει γρήγορα. Το κατάφερε με το γκολ του Ούτκιν στο 10ο λεπτό, ωστόσο το γρήγορο πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί (από ασίστ του Βαλμπουενά) που μπήκε από σπόντα στην ενδεκάδα (σ.σ. εκτός με ενοχλήσεις ο Γκερέρο στο ζέσταμα) έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων.

Μετά το καλό πρώτο δεκάλεπτο της Κράσνονταρ και το 1-1, στα υπόλοιπα 80 λεπτά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που στήθηκε και πάλι άψογα σε επίπεδο τακτικής από τον Πορτογάλο, διαχειρίστηκε με χαρακτηριστική άνεση όλα όσα συνέβαιναν επί χόρτο. Με το εκτός έδρας γκολ στην τσέπη, ο Ολυμπιακός έκλεισε ακόμη περισσότερο τις γραμμές του και πίεσε σωστά, με σωστές αλληλοκαλύψεις, αφού και η αρχική πίεση της Κράσνονταρ μοιραία ατόνησε.

Ελάχιστα απειλήθηκε ως το φινάλε, κράτησε τη μπάλα, «έπαιξε» με το ρολόι όποτε χρειάστηκε, ενώ έψαξε και το δεύτερο γκολ με τους ταχύτατους παίκτες και το γρήγορο τρανζίσιον στην κόντρα. Το οποίο ήρθε ξανά από τον Ελ Αραμπί, ξανά με ασίστ του Βαλμπουενά, τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ως το τέλος, το ματς ήταν διαδικαστικό, με τους Πειραιώτες να παραμένουν συνολικά καλύτεροι, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο για το τελικό 1-2.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για έβδομο φετινό ματς (6/1/0), για 16ο σερί ματς προκριματικών (13/3/0), 10 στο Champions και 6 στο Europa League, πετυχαίνοντας με συνολικά εμφατικό τρόπο τον πρώτο του στόχο στη χρονιά.

Οι συνθέσεις:

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Σεργκέι Ματβέεβ): Κρίτσιουκ, Πέτροφ (56’ Σκόπιντσεφ), Στότσκι, Φιόλουσον, Σπάγιτς, Βιλένα, Όλσον, Ούτκιν (67’ Ιγκνατίεβ), Σουλεϊμάνοβ (32’ Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο (65’ Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ποντένσε (83’ Καμαρά), Μασούρας, Ελ Αραμπί (73’ Σουντανί)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις