Αγώνα δρόμου οι Λέσχες Φιλάθλων – Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Το τελεσίγραφο της διορίας του ενός μηνός που δόθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού προς τις Λέσχες Φιλάθλων για να νομιμοποιηθούν, με την επιστολή που απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού προς την ΕΠΟ προκειμένου να ειδοποιηθούν οι ΠΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία, έφερε ήδη έντονη κινητοποίηση στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Θεωρείται βέβαιο, βάσει της διάθεσης που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια για «μηδενική ανοχή» και «μέχρι τέλους αγώνα κόντρα στη βία στα γήπεδα» ότι όσες δεν συμμορφωθούν, θα υποχρεωθούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Το γεγονός, κιόλας, ότι η ΓΓΑ ανακοίνωσε τις μόλις 10 Λέσχες που είναι νομίμως εγγεγραμμένες στα Μητρώα της και ανάμεσά τους δεν υπήρχε καμία που να εκπροσωπεί τους οπαδούς π.χ. του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ ή και άλλων δημοφιλών ομάδων, σε συνδυασμό με τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να νομιμοποιηθούν, καταδεικνύει τον «αγώνα δρόμου» που θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου!

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 28/12/2015 του τότε αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Τόσκα και του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβάλει μια Λέσχη Φιλάθλων για την εγγραφή της στο Μητρώο της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι τα εξής:

– Πρόσφατο πιστοποιητικό εγγραφής της Λέσχης στο βιβλίο σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου.

– Καταστατικό που καταχωρίστηκε στα βιβλία σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου, εναρμονισμένο με τις διατάξεις των ν. 2725/1999 και 4326/2015 ως ισχύουν.

– Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου ή Α.Α.Ε., με τα οποία ορίζεται ο εκπρόσωπος για την εποπτεία και έλεγχο της Λέσχης.

– Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης κατά την οποία εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Λέσχης.

– Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. της Λέσχης.

– Κατάσταση με τις ακριβείς και πλήρεις διευθύνσεις κατοικίας των μελών του Δ.Σ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις