Κ. Σταματίου: «Όπλο» της Νίκης η έδρα, του Ολυμπιακού η ψυχολογία

Ο Κώστας Σταματίου διετέλεσε ποδοσφαιριστής, αλλά και προπονητής, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στη Νίκη. Ο νυν τεχνικός του Ρήγα Φεραίου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό, τονίζοντας σχετικά:
«O Ολυμπιακός Βόλου άλλαξε προπονητή και πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες. Η ψυχολογία από το ναδίρ έφτασε στο ζενίθ από αυτή την πλευρά, τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πιο έτοιμος. Ωστόσο και η διοίκηση της Νίκης έκανε μία πολύ καλή κίνηση, φέρνοντας την ομάδα έναν πολύ καλό προπονητή, όπως είναι ο Στάικος Βεργέτης. Στο παιχνίδι με τον Διαγόρα φάνηκε ότι η κίνηση αλλαγής προπονητή ήταν σωστή για τη Νίκη.
Οπωσδήποτε σ’ ένα ντέρμπι μετρούν οι λεπτομέρειες. Μετράει το πάθος που θα έχει κάθε ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή το πάθος θα είναι, πιστεύω, στους παίκτες της Νίκης, γιατί θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους. Αυτό θα είναι ένα ζήτημα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, κατά πόσο θα μπορέσουν, δηλαδή, σ’ αυτή την καυτή ατμόσφαιρα να ανταποκριθούν. Έχουν όμως την ψυχολογία και την άνεση της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι παίκτες της Νίκης δεν την έχουν. Γιατί, αν η Νίκη δεν καταφέρει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, η θέση της θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη. Θα μιλήσω ρεαλιστικά και θα πω ότι όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα.
Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Όπως προανέφερα, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και ακόμη και αν δεν έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα, δεν χάνεται. Αντίθετα, οι παίκτες της Νίκης «καίγονται» για την κατάκτηση των τριών βαθμών».
Για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού και της Νίκης ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα: «Καταρχάς, ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα θέμα στην άμυνά της Νίκης. Στα παιχνίδια που τον έχω δει με τον Ολυμπιακό δικαιολογεί το όνομά του. Έχει μεγάλη διάθεση, έστω κι αν αυτή η κατηγορία, η Φούτμπολ Λιγκ, είναι μικρή γι’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Τα δίνει όλα μέσα στο παιχνίδι, ενώ βλέπω ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο Στέλιος Πόζογλου. Αρχίζει, πλέον και βρίσκει τη φόρμα του και ο Ντούνης, καθώς ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης από το πάνω ράφι. Πιστεύω ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για τη Νίκη
Όσον αφορά τη Νίκη, την έχω παρακολουθήσει μόνο μέσα από στιγμιότυπα. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Νίκη δεν έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Πιθανόν, να την έχουν πάει πίσω οι συχνοί τραυματισμοί και οι τιμωρίες. Αυτό ξέρετε, δημιουργεί πρόβλημα στον προπονητή και στη δομή της ομάδας, καθώς αλλάζει κάθε Κυριακή η ενδεκάδα. Γι’ αυτό, ίσως, η Νίκη δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό. Άρα η Νίκη έχει ελαφρυντικά για την μέχρι τώρα πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα. Γιατί, όμως, έγιναν όλα αυτά, το γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωποι της Νίκης.
Οι απουσίες που θα έχει η Νίκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικές από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του παίκτες ικανούς να αντικαταστήσουν τους τραυματίες Σκοπελίτη και Ράντι, άρα λοιπόν, καταλήγουμε στο εξής: Η Νίκη πάει στο ντέρμπι με περισσότερα προβλήματα και θα αγωνιστεί για ένα αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει για δύο αποτελέσματα, καθώς και η ισοπαλία θα τον διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία. Γιατί δύσκολα στη Φούτμπολ Λιγκ οι ομάδες κάνουν τρεις συνεχόμενες νίκες. Απλά το έκανε ο Ολυμπιακός και ο Ιωνικός.
Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι και μία νοσταλγία για μας που έχουμε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστές με τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Νίκης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις