Σάλπισμα νίκης στον Ολυμπιακός Β. για το σημερινό ντέρμπι (pregame)

Στο ντέρμπι Νίκη-Ολυμπιακός το οποίο διεξάγεται σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο της Νεάπολης για την 8η αγωνιστική της Football League είναι στραμμένα τα βλέμματα των φιλάθλων του Βόλου και όχι μόνο. Οι δύο “μονομάχοι” δηλώνουν έτοιμοι, με τη Νίκη να έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (2-1 τον Θεσπρωτό), ενώ οι “ερυθρόλευκοι” από την πλευρά τους προέρχονται από τρεις σερί νίκες.

Στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το ντέρμπι με τη Νίκη, όπως όλα τα ματς του πρωταθλήματος, παρότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, στο οποίο ο νικητής, αν υπάρξει, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Σούλης Παπαδόπουλος φρόντισε όλη την εβδομάδα να δουλέψει με τους παίκτες του πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να επιδιώκουν το τέταρτο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα, που θα τους φέρει, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στη χειρότερη περίπτωση η ομάδα θα παραμείνει σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν από τη Νίκη να μπει δυνατά στο ματς, με τη δύναμη και των φιλάθλων της, με στόχο να πιέσει τον Ολυμπιακό για να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ. Απαιτείται συγκέντρωση, ηρεμία και «καθαρό» μυαλό, προκειμένου οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να φτάσουν στο στόχο τους. Επιδίωξή τους είναι να κερδίσουν τη «μάχη» της μεσαίας γραμμής και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Κουτσιανικούλη και Πόζογλου και να φτάσουν στο γκολ, καθώς και το γεγονός ότι η Νίκη δεν φημίζεται για την καλή της ανασταλτική λειτουργία, από τη στιγμή που δεν κατάφερε σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει στα έξι από τα επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα (δεν το πέτυχε μόνο στο ματς με τη Βέροια στη Φιλιππούπολη), ενώ από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Σούλης Παπαδόπουλος, οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν από δύο γκολ σε κάθε ματς.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες με μεσημεριανή προπόνηση στο προπονητήριο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου, με την τεχνική ηγεσία να δουλεύει σε διάφορα τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού, σε τελειώματα και στατικές φάσεις.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ιμπάν Ράντι, Φίλιππου Σκοπελίτη και Θανάση Δεινόπαπα, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμούς και βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας. Σε σχέση με την ενδεκάδα του περασμένου παιχνιδιού με τον Ιάλυσο, θα υπάρξει πιθανότατα μία αλλαγή. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν, όπως όλα δείχνουν, με διάταξη 4-2-3-1, με τον Γιδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γραικός, Φαζός, Βοσνακίδης και Μπουτζίκος. Οι Τσιάρας και Λάσκαρης θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε να ξεκινά, ως βασικός, ο Στεφάνοβιτς, ο οποίος θα έχει πιο οργανωτικό ρόλο στο παιχνίδι. Στην περίπτωση αυτή θα καθίσει στον πάγκο ο Τσίτας, ο οποίος πάντως είχε πολύ καλή παρουσία στο ματς της περασμένης αγωνιστικής. Οι Ντούνης και Κουτσιανικούλης θα αγωνιστούν στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), ενώ ο Πόζογλου θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Θέση, πάντως, στο βασικό σχήμα διεκδικούν και οι Ρόκας, Κόλα.

 

«Σφυρίζει» ο Μπαΐλης

Ο Νίκος Μπαΐλης από την ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας  ορίστηκε να διευθύνει το βολιώτικο ντέρμπι. Βοηθοί θα είναι ο Παύλος Φραγκούλης (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας) και Νίκος Τσιλίκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας).

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις