Σπουδαίο ντέρμπι Αγριά-Γ.Σ. Αλμυρού για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Αγριά και τον ΓΣ Αλμυρού κλέβει την παράσταση στην 5η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ. Επίσης για τον 1ο όμιλο θα γίνουν σήμερα οι αγώνες Ελευθεριακός-Ίωνας και ΑΕΒΔ-Σπάρτακος, ενώ αύριο θα παίξουν ΓΣ Βόλου-Αιολικός.

Αγριά-ΓΣ Αλμυρού
Μεγάλο παιχνίδι στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, όπου σήμερα στις 17.30 «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» η τοπική ομάδα και ο ΓΣ Αλμυρού. Αμφότεροι οι «μονομάχοι» είναι αήττητοι στον 1ο όμιλο και ο νικητής θα διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Σπύρος Ρόσσιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον πρόσθιο χιαστό και δεν θα παίξει σήμερα. Αντίθετα ο Αντώνης Μητρουλάς προφυλάχθηκε το περασμένο Σάββατο και θα βρίσκεται στην αποστολή.
Περίοδο φόρμας διανύει και ο ΓΣ Αλμυρού, αφού μέχρι στιγμής έχει πετύχει το «τέσσερα στα τέσσερα» και θέλει να παραμείνει αήττητος και σήμερα. Ασφαλώς πρόκειται για ντέρμπι όπου και τα δύο αποτελέσματα θεωρούνται ανοικτά, αλλά οι Αλμυριώτες πιστεύουν ότι έχουν τα φόντα να πάρουν το «διπλό».

Ελευθεριακός-Ίωνας
Στις 5.30 μ.μ στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου «μονομαχούν» ο Ελευθεριακός και ο Ίωνας. Οι γηπεδούχοι ακόμη δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης και ψάχνουν βαθμούς, προκειμένου να ξεφύγουν από την τελευταία θέση. Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν δείξει καλό πρόσωπο. Με εξαίρεση τη νικηφόρα πρεμιέρα μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες, πράγμα που τους έχει ρίξει χαμηλά στη βαθμολογία.
Σ’ ένα ακόμη ματς ο Λάμπρος Πρέκας δεν υπολογίζει στους Δημήτρη Τζήμα και Χρήστο Βασιλείου, που είναι τραυματίες. Αντίθετα επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος, καθώς ανάρρωσε από την ίωση από την οποία είχε προσβληθεί τις προηγούμενες ημέρες.

ΑΕΒΔ-Σπάρτακος
Δύσκολο έργο έχει σήμερα η Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου, η οποία υποδέχεται τον Σπάρτακο στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Μετά τη νίκη επί του Ελευθεριακού οι «πορτοκαλί» πάλεψαν απέναντι στη Νίκαια 2012 εκτός έδρας, αλλά έχασαν στις λεπτομέρειες. Σήμερα θεωρούνται το αουτσάιντερ απέναντι στους Λαρισαίους, που στοχεύουν να μπουν στα πλέι οφ.
Οι Άγγελος Καλιντζέος, Φώτης Πουλίτσης, Λέντζο Γκιοκάι και Γιώργος Νίκολης δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμού.

Γ.Σ. Βόλου-Αιολικός
Στη… σκιά του ντέρμπι κορυφής διεξάγεται μια ακόμη αναμέτρηση με ομάδες της περιοχής μας για την 5η αγωνιστική. Αύριο Κυριακή στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» αναμετρώνται ΓΣ Βόλου και Αιολικός, οι οποίοι μέχρι στιγμής αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του ομίλου.
Απόντες από πλευράς Αιολικού θα είναι ο Κουτσούκης και ο Λατίφης, οι οποίοι έχουν υποστεί διάστρεμμα.
Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων της Α1 ΕΣΚΑΘ έχουν ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
1ος όμιλος
Σάββατο 16/11
Κλ. Γιάννουλης 17.30 Φοίβος-Αστέρας Λαρ., διαιτητές: Κοντογιάννης, Λυτροσυγκούνης.
Κλ. Αγριάς 17.30 Αγριά-ΓΣ Αλμυρού, διαιτητές: Μπουγλός Π., Ηλιόπουλος, γραμματεία: Πεγιούκα, Βελετζάς, Καροτσάκης, γυμνασίαρχος: Γ. Μόρφη.
Κλ. Ν. Ιωνίας 17.30 ΑΕΒΔ-Σπάρτακος, διαιτητές: Μπουγλός Ι., Τσάλας, γραμματεία: Μαριτσούδη, Μαντούδης, Τσιργούλα.
ΕΑΚ Βόλου 17.30 Ελευθεριακός-Ίωνας, διαιτητές: Γιαννουλής, Αβραμίδου, γραμματεία: Βενετσάνος, Βούλγαρης, Πολύζος, γυμνασίαρχος: Κρεμαστάς.
Κλ. Αγίου Θωμά 19.30 Κεραυνός-Νίκαια 2012, διαιτητές: Καρακώστας, Καραχρήστος.
Κυριακή 17/11
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 ΓΣ Βόλου-Αιολικός, διαιτητές: Ζαχαρής, Αβραμίδου, γραμματεία: Πεγιούκα, Βούλγαρης, Βελετζάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις