ΝΙΚΗσε Αιγινιακό και ατυχία

Αν με τους Νάκα, Κυπτίου και Κοτίτσα στα πιτς η Νίκη έβγαλε αυτή την αγωνιστική εικόνα με τον Αιγινιακό, τότε ο Λεωνίδας Μπίλης είχε δίκιο όταν έλεγε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ότι την ομάδα θα την πτοούσε ένα μείον δώδεκα αλλά δεν την πτοεί το μείον έξι. Το τελικό 1-0 επί του Αιγινιακού ήρθε απόλυτα δίκαια, σύμφωνα με τη ροή του αγώνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά πως τους ικανοποιούσε το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Αντίθετα , οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο και δεν τα παράτησαν μέχρι να ακουστεί το τελικό σφύριγμα του κ. Καρατέρπου. Αυτή η επιμονή τους δικαίωσε καθώς ο Κανελλόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αιγινιακού και στους εφτά ουρανούς τους οπαδούς που έδωσαν δυναμικό παρών στις κερκίδες του γηπέδου της Χάλκης.

Του Γιώργου Αποστολακόπουλου

Με αναγκαστικές αλλαγές το σχήμα της Νίκης

Οι απουσίες των Νάκα και Κυπτίου αλλά και η απόφαση να προφυλαχθεί ο Κοτίτσας, έφεραν αλλαγές στο αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Λεωνίδας Μπίλης για τον αγώνα κόντρα στον Αιγινιακό. Την υπεράσπιση της εστίας ανέλαβε και πάλι ο Άγγελος Σταυράκης, στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος ενώ στο δεξί ο Κεμάλι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ναουμίδης και Χολέβας ενώ σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Ιβανίδης και Βέργος. Την τριπλέτα των μέσων πίσω από τον προωθημένο Κρεββατά αποτέλεσαν οι Ελευθεριάδης, Κανελλόπουλος και Ταουσιάνης.

Το φιλμ του αγώνα

Με διαφορετική φιλοσοφία οι δύο ομάδες

Με διαφορετική φιλοσοφία ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Οι «Βολιώτες» προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και με οργανωμένες επιθέσεις να καταφέρουν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Ο Αιγινιακός έδωσε χώρο στον αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα και από στημένες φάσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους υψηλόσωμους Γουέλκαμ και Γκούρτσα.

Δοκάρι για τη Νίκη με τον Ταουσιάνη

Χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο που χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τη Νίκη όταν ο Ταουσιάνης εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Τόλιου.
Στο 27′ ήταν η σειρά του Αιγινιακού να απειλήσει όταν την προβολή του Δήμου μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρακατσάνη, απέκρουσε σωτήρια ο Σταυράκης. Έξι λεπτά αργότερα ο Λεωνίδας Μπίλης χρειάστηκε να αλλάξει και πάλι τα πλάνα του καθώς ο Ταουσιάνης αποχώρησε χωλαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Μέτσε να παίρνει τη θέση του.
Τα φάουλ που κέρδιζε ο Αιγινιακός δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Νίκης με τους Γκούρτσα και Γουέλκαμ να δίνουν ομηρικές εναέριες μάχες με τους Χολέβα και Ναουμίδη. Έτσι στο 34′ και στο 39′ ο Γκούρτσας κέρδισε τις εναέριες μονομαχίες όμως την πρώτη φορά δεν σημάδεψε σωστά και τη δεύτερη ο Σταυράκης σε ετοιμότητα έστειλε την μπάλα κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Γκούρτσας έπιασε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Αραμπατζή με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στη Νίκη, όταν ο Κρεββατάς βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε με το αριστερό όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών των φιλοξενούμενων και απομακρύνθηκε.

Στο ίδιο τέμπο η επανάληψη

Με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη. Η Νίκη προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της, ελέγχοντας τη μεσαία γραμμή, με τον Αιγινιακό να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις και από στημένες φάσεις.
Στο 49′ ο Κανελλόπουλος επιχείρησε μακρινό σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Αιγινιακός απάντησε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια κατάληξη με πρωταγωνιστή τον Γιαζιτζόγλου.

2ο δοκάρι για τη Νίκη με τον Μέτσε

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας η Νίκη έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μέτσε έπιασε σουτ στην κίνηση με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Η Νίκη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με τον Αιγινιακό να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Στο 69′ ο Ιβανίδης σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση, όμως ο Τόλιος δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε με υπερένταση.
Τα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα ανήκαν στη Νίκη, η οποία ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που έδειχναν καταβεβλημένοι και ανήμποροι να απειλήσουν την εστία του Σταυράκη. Οι παίκτες του Αιγινιακού στόχευαν πλέον καθαρά στο ισόπαλο αποτέλεσμα και το έδειχναν σε κάθε ευκαιρία καθυστερώντας την εξέλιξη του αγώνα.

Λύτρωση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε ισόπαλο χωρίς τέρματα ήρθε το 94ο λεπτό όπου ο Κανελλόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Τόλιου και στους εφτά ουρανούς τους εκατοντάδες φίλους της Νίκης που ταξίδεψαν στη Χάλκη. Συγκεκριμένα, ο Κανελλόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην καρδιά της άμυνας του Αιγινιακού και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

xorigoi-all

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου: Σταυράκης, Κεμάλι, Χολέβας, Ναουμίδης, Παπαδόπουλος, Ιβανίδης, Βέργος ( 85′ Κόλα), Ταουσιάνης (33′ λ.τ. Μέτσε), Κανελλόπουλος, Ελευθεριάδης (82′ Μπαλαράμπε), Κρεββατάς

Αιγινιακός: Τόλιος, Αραμπατζής, Πασαλίδης (65′ Ίτσιος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Δήμου, Σαββίδης, Δεμηρτζόγλου, Γκούρτσας, Καρακατσάνης (59′ Πέντα), Γουέλκαμ (Κ. Αχαλινόπουλος).

Διαιτητές
Διαιτητής: Δημήτρης Καρατέρπος
Βοηθοί: Χρήστος Τσιαμπάσης, Θεόδωρος Τζιουβάρας

*Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις