Το γύρισε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος, 2-1 τον Πανιώνιο

Είχε να πανηγυρίσει νίκη ο Βόλος από τις 9 Νοεμβρίου στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να πετύχουν σήμερα την πέμπτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με 2-1 επί του Πανιωνίου εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπή. Έτσι, έφτασαν τους 17 βαθμούς, αφήνοντας τους έξι τον Πανιώνιο.
Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν στο σκορ στο 27’ με τον Εμμανουηλίδη, για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μουνίθ στο 73’, ενώ ο Τσοκάνης στο 87’ έδωσε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε, αλλά στην επανάληψη ο Βόλος πήρε τα ηνία του αγώνα και με πίεση διαρκείας έφτασε στη νίκη με ανατροπή.
Έτσι οι νεοφώτιστοι επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και έβγαλαν ψυχή και πάθος σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος για τους ίδιους.
Αντίθετα, οι Νεοσμυρνιώτες γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα, με την αποβολή του Ευαγγέλου να επηρεάζει σαφέστατα την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν και να ψάξουν το γρήγορο γκολ. Έχοντας κλασική ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό, με τον Μελίσσα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Οικονομίδη.
Τόρες και Φεράρι απάντησαν με δικές τους καλές προσπάθειες, αλλά ο Μαλέρμπ δεν ανησύχησε, ενώ στο 17′ το σουτ του Μάντζη κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ.
Δέκα λεπτά μετά ο Πανιώνιος βρήκε το γκολ. Καραμπόλα στην άμυνα του Βόλου μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Τσίκα κάνει κακό διώξιμο, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Εμμανουηλίδη, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 30′ ο Αραμπούλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος όταν την υποδέχθηκε.
Μοιραίος ο Ευαγγέλου
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Βολιώτες πίεσαν και είχαν κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με τους Μάντζη (55′) και Μουνίθ (59′).
Και δικαιώθηκαν στο 73′, όταν ο Ευαγγέλου κλώτσησε τον Μάντζη σε διεκδίκηση της μπάλας και ο Παπαδόπουλος μέσω VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μουνίθ το εκτέλεσε εύστοχα και έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 78′ ο Μαλέρμπ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ βολίδα του σκόρερ και πέντε λεπτά μετά αποβλήθηκε σωστά ο Ευαγγέλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Και στο 87′ ήρθε η πλήρης ανατροπή με κεφαλιά του Τσοκάνη στην καρδιά της άμυνας από σέντρα του Ντεντάκη.
Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε και ο Βόλος πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο.
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Κόκκινη: 83’ Ευαγγέλου (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μουνίθ, Μελίσσας – Οικονομίδης, Μαλέρμπ, Ευαγγέλου, Αραμπούλι (90+2’)
ΒΟΛΟΣ: Μελίσσας, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος (25’ λ.τρ. Διαμαντής), Φεράρι, Μαξ, Τσοκάνης, Τόρες, Μουνίθ, Ζοάο (82’ Τσαούσης), Μάντζης (90+2’ Λύρατζης)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Άρτσε (70’ λ.τρ. Τσιλούλης), Οικονομίδης, Εμμανουηλίδης (63’ Ρέντζας), Παπανικολάου (82’ Μιλόγεβιτς), Αραμπούλι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις