Εκτός γραμμής ο Νάβας, που «ψάρωσε» τον Γκέκα

Δεν αναζητούμε δικαιολογίες για τον αποκλεισμό της εθνικής στα πέναλτι. Ο Κέιλορ Νάβας, ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, ήταν σπουδαίος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε τρεις τρομερές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Σαλπιγγίδη (μία) και Μήτρογλου (δύο), ενώ απέκρουσε και…

…το πέναλτι του Φάνη Γκέκα, τον οποίο είχε συμπαίκτη στη Λεβάντε. Για ένα εξάμηνο τη σεζόν 2012/13.
Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε σχετικά: «Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι. Ευτυχώς δεν άλλαξε τον τρόπο που τα χτυπάει».
Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Νάβας πέραν του ότι… ψάρωσε τον Γκέκα, είχε αποκτήσει ένα ακόμη σχετικό προβάδισμα, που απαγορεύεται από τον κανονισμό, πατώντας έξω από τη γραμμή του τέρματος πριν την εκτέλεση του Έλληνα επιθετικού. Κάτι, που, βεβαίως, επαναλαμβάνουμε, απαγορεύεται, καθώς για να ματακινηθεί έξω από τη γραμμή του ο οποiσδήποτε τερματοφύλακας θα πρέπει πρώτα ο εκτελεστής του πέναλτι να έρθει σε επαφή με την μπάλα.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, ο Νάβας έκανε την ίδια… παρανομία και στα άλλα τρία πέναλτι που είχαν προηγηθεί. Όπως επίσης εκτός γραμμής ήταν και ο Ορέστης Καρνέζης στο πέναλτι του Κάμπελ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
Εν κατακλείδι, επισημαίνουμε ότι δεν ψάχνουμε για δικαιoλογίες, καθώς ο Νάβας ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ και η εθνική θα μπορούσε να είχε καθαρίσει στην παράταση το ματς. Απλά αναδεικνύουμε το ποστάρισμα του προαναφερόμενου αναλυτή στο twitter αναφορικά με τη θέση που θα πρέπει να έχει κάθε τερματοφύλακας την ώρα της εκτέλεσης.

Ουδείς, όμως, στον κόσμο
Βέβαια η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι ανά τον κόσμο τερματοφύλακες κάνουν πάντα ένα βήμα μπροστά την ώρα που ο αντίπαλος ετοιμάζεται να εκτελέσει. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, είναι σπανιότατο να δούμε πορτιέρε να κινείται μόνο στη γραμμή του και όχι μπροστά από αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Με λίγα λόγια ο εκάστοτε διαιτητής θα σφύριζε επανάληψη σε τέτοια φάση, μόνο αν όντως ο τερματοφύλακας κέρδισε ουσιαστικό πλεονέκτημα με… εξόφθλμη έξοδο από τη γραμμή.

Νάβας: «Αυτή η απόκρουση ήταν…»
Επίσης ο Κέιλορ Νάβας, που έχει… εκτοξεύσει τις μετοχές του με την απόδοσή του στο Mundial, είχε κάθε λόγο να είναι περιχαρής και αναρτώντας στο λογαριασμό του στο twitter φωτογραφία από το πέναλτι του Γκέκα έγραψε: «Αυτή η απόκρουση είναι για το Θεό, την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου. Για όλα την Κόστα Ρίκα».
Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις