Η Νίκη λύγισε και τον αήττητο Α.Ο. Τρίκαλα (photos)

Με νίκη επί των πρωτοπόρων και αήττητων Τρικάλων ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2019 η Νίκη Βόλου. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη απέδειξε πως το ματς στη Βέροια ήταν μία κακή παρένθεση που έκλεισε, κερδίζοντας την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος με το καθαρό 2-0. Οι κυανόλευκοι σημείωσαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και απέδειξαν πως με την κατάλληλη μεταγραφική ενίσχυση μπορούν να κοιτάζουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Το 1-0 «έγραψε» ο Ντομίνγκεθ στο 22’ ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκαρσία στο 76’.

Πως παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου

Ο Αποστολίδης υπερασπίστηκε την εστία της Νίκης, ο Σάββας Κυριακίδης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κώστας Κυριακίδης το δεξί ενώ οι Μπαλάφας και Αλιατίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ, τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κρουθ, την αριστερή ο Τσιώλης, στο «10» ο Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης ο Ροχάνο.

Χτύπησε στην κόντρα η Νίκη

Σ’ ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σταματή. Συγκεκριμένα, Ο επιθετικός των Τρικάλων πέρασε τον Μπαλάφα και πάτησε περιοχή από τα αριστερά, όμως το πλασέ του με το αριστερό πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Η Νίκη στο 8’ έκανε την πρώτη της τελική όμως το σουτ του Γκαρσία δεν ανησύχησε τον Γιακουμή.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και προσπάθησαν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη της Νίκης, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν εκτός μίας στατικής φάσης στο 21’ όταν το όμορφα εκτελεσμένο φάουλ του Ριζογιάννη έβγαλε εντυπωσιακά ο Αποστολίδης.

Κι ενώ οι «Τρικαλινοί» έδειχναν να πατάνε καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, οι «Βολιώτες» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, χτυπώντας στην κόντρα. Συγκεκριμένα, στο 22’ η Νίκη έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Ντομίνγκεθ να προσπαθεί να περάσει κάθετα στον Ροχάνο, όμως η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον ίδιο που με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γιακουμή, γράφοντας το 1-0.

Μετά το άνοιγμα του σκορ η Νίκη Βόλου βρήκε ρυθμό και προσπάθησε να φτάσει σ’ ένα δεύτερο τέρμα που θα της έδινε σημαντικό προβάδισμα στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι. Στο 40’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι όταν ο σε μία από τις γρήγορες αντεπιθέσεις τους ο Ντομίνγκεθ γέμισε από τα αριστερά, όμως ούτε ο Ροχάνο σε πρώτο χρόνο, ούτε ο Κρουθ σε δεύτερο κατάφεραν να κάνουν την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Γιακουμή.

Τα μακρινά σουτ των Λώττα στο 41’ και του Ριζογιάννη στο 45’ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Αποστολίδη, με τους Τρικαλινούς να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιαννίτσης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Κλείδωσε τη νίκη με τον Λούκας Γκαρσία

Με τη Νίκη Βόλου να προηγείται με σκορ 1-0, η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη θα πίεζε για την ισοφάριση και οι γηπεδούχοι θα προσπαθούσαν να χτυπήσουν σε κάποια κόντρα επίθεση, βρίσκοντας εκτεθειμένη την άμυνα των Τρικάλων. Παρά την κατοχή της μπάλας οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν εύκολα την περιοχή της Νίκης, όμως και οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο να διατηρήσουν το «μηδέν» παρά να προσπαθήσουν για το δεύτερο τέρμα.

Η πρώτη καλή στιγμή του 2ου ημιχρόνου ήταν για τη Νίκη. Λούκας Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, από το δεύτερο δοκάρι ο Μπαλάφας γύρισε με κεφαλιά όμως ο Ροχάνο δεν θα μπορέσει να νικήσει στον αέρα τους αμυντικούς των Τρικάλων που έδιωξαν. Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να απειλήσουν τα Τρίκαλα. Στο 66’ ο Πελάεθ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσίπρας με τακουνάκι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αποστολίδη, με τον πορτιέρε της Νίκης να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 76’ η Νίκη Βόλου έδωσε τη χαριστική βολή στους πρωτοπόρους με εκτελεστή τον Λούκας Γκαρσία. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος (Λώττα), να ξεγελάει τον Γιακουμή και να καταλήγει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα οι δύο ομάδες είχα από μία καλή στιγμή για να σκοράρουν. Στο 85’ ο Αλιατίδης θα πάρει την μπουκιά από το στόμα του Τσίπρα, πριν ο επιθετικός των Τρικάλων πλασάρει τον Αποστολίδη ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Κρουθ να υποχρεώσει σε δύσκολη απόκρουση τον Γιακουμή σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα.

– Έσπασε το αήττητο του Α.Ο. Τρίκαλα

Για τον Α.Ο. Τρίκαλα αυτή ήταν η πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα καθώς μετρούσε 8 νίκες και 4 ισοπαλίες στις πρώτες 12 αγωνιστικές.

– Κάστρο η Νεάπολη

Με τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο της Νίκης, οι κυανόλευκοι μετρούν 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Νεάπολη και χωρίς να δεχθούν ούτε ένα γκολ. Το συνολικό σκορ είναι 9-0 για τα εντός έδρας παιχνίδια της Νίκης με τον Αρκά προπονητή στην τεχνική της ηγεσία.

Σκόρερ: 20’ Ντομίνγκεθ, 76’ Γκαρσία

Κίτρινες: Αλιατίδης (20’), Λώττας (25’), Κρουθ (40’), Ριζογιάννης (65’), Σ. Κυριακίδης (69’), Πελάεθ (86’)

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Σ. Κυριακίδης, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία (91’ Βοσνιάδης), Τσιώλης , Κρουθ (46’ Καμπαγέρο), Ροχάνο (86’ Καπός)

Α.Ο. Τρίκαλα: Γιακουμής, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Νιάρος (75’ Ντόσης), Ριζογιάννης, Τεγούσης, Παπαγεωργίου, Λώττας (80’ Γρηγορόπουλος), Πελάεθ, Σταματής (56’ Τσίπρας).

Διαιτητές

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης  (ΕΠΣ Κοζάνης)

Βοηθοί: Μπαλιάκας Αλέξανδρος (ΕΠΣ Κοζάνης) και Παπαδάκης Αθανάσιος (ΕΠΣ Ημαθίας)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις