Έκανε δώρο τη νίκη στον Πανσερραϊκό ο Ολυμπιακός Β.

Η παράδοση συνεχίστηκε στις Σέρρες. Ο Ολυμπιακός Βόλου για ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από το δημοτικό στάδιο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον Πανσερραϊκό, παραμένοντας χωρίς νίκη στη μακεδονική πόλη σε 19 παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία του. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 1-0 με γκολ…

…του Τσιάρα στο 7′, δέχθηκαν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Φουρτάδο στο 69′ και Αγγελούδη στο 84′ για να χάσουν το ματς.
Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ανάλογη του πρώτου, οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη οπισθοχώρησαν και χωρίς να δεχθούν μεγάλη πίεση, δέχθηκαν δύο γκολ και έχασαν το ματς, μένοντας στους τρεις βαθμούς και πίσω στη βαθμολογία.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Με μία αλλαγή, σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο ματς με τα Χανιά, παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε ως βασικός ο Γουόρντεν αντί του Καραμανλή. Η διάταξη, πάντως, δεν άλλαξε, με τον Χαραλαμπίδη να παρατάσσει την ομάδα με 4-2-3-1. Ο Στρατηλάτης υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού, με τους Ζέρη (δεξιά) και Μπουτζίκο (αριστερά) να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Οι Ντάσιος και Αρβανίτης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Τσιάρας και Φερνάντες αγωνίστηκαν ως ανασταλτικοί μέσοι, ο Μοράν έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Νικολιάς στη δεξιά, με τον Ντεπέτρις να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Γουόρντεν.

Καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Αφού πρώτα μόλις στο 2′ οι «ερυθρόλευκοι» προειδοποίησαν την άμυνα του Πανσερραϊκού, με τον Φερνάτνες να εκτελεί φάουλ και τον Ανδρούτσο να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση, κρατώντας το μηδέν, στο 7′ ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ντεπέτρις έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τσιάρας αμαρκάριστος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το κοντρόλ και με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου, γράφοντας το 0-1.
Μετά το 10′ ο Πανσερραϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, άσκησε πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού και στο διάστημα 10′-25′ είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 15′ με τον Σιάκκα να σουτάρει χωρίς πίεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ατματσίδης δυσκόλεψε πολύ την άμυνα του Ολυμπιακού και στο 18′ με δυνατό μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρατηλάτη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 24′ ο Ατσματσίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ, για να χαθεί νέα ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 29′ ο Γουόρντεν με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 32′ χάθηκε σπουδαία διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Νικολιάς βρήκε ωραία τον Γουόρντεν, αυτός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, ο Ανδρούτσος απέκρουσε, στην επαναφορά ο Ντεπέτρις σούταρε εκ νέου, για να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή ο Σιάκκας.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να είναι κινητικές, όχι όμως και απειλητικές για τις δύο εστίες.

Ολική ανατροπή από τον Πανσερραϊκό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός κατάφερε χωρίς να είναι πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό, να πετύχει δύο γκολ, να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει μια σπουδαία νίκη. Το ματς δεν είχε το ρυθμό του πρώτου μέρους, οι καλές επιθετικές προσπάθειες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον Πανσερραϊκό να αξιοποιεί ουσιαστικά τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο συντηρητικά, έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο και επιθετικά ήταν «λίγος».
Στο 50′ ο Μοράν εκτέλεσε φάουλ, ο Νικολιάς δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Πανσερραϊκός στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ήταν το 69′ όταν ο Στεργιανός εκτέλεσε φάουλ, ο Φουρτάδο με κεφαλιά νίκησε τον Ζέρη στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του Στρατηλάτη, γράφοντας το 1-1.
Και αφού ο Πολύζος στο 82′ σούταρε άουτ, μετά από εναλλαγή της μπάλας με τον Ντεπέτρις, στο 84′ είχαμε την ολική ανατροπή για τον Πανσερραϊκό. Ο Ιωαννίδης σέντραρε, ο Ντάσιος έδιωξε με το κεφάλι, ο Ατματσίδης σούταρε, για να αποκρούσει ασθενώς ο Στρατηλάτης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Φουρτάδο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αυτή στρώθηκε στον Αγγελούδη, ο οποίος από κοντά σε κενή εστία έγραψε το 2-1, μέσα σε αποθέωση.
Στο 90′ ο Τσιλιγκίρης εκτέλεσε φάουλ, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 94′ το σουτ του Μπουτζίκου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ανδρούτσου.

Σκόρερ: 7′ Τσιάρας
Κίτρινες: Ολίσε, Κουκόλης, Τσιμίκας-Τσιάρας, Φερνάντες, Νικολιάς, Ντεπέτρις
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Αργυρός, Γιαννουγλίδης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Λυμπούδης (Μακεδονίας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ανδρούτσος, Στεργιανός, Περπερίδης (46′ Ιωαννίδης), Κουκόλης, Σιάκκας, Ολίσε (71′ Τσιμίκας), Μπαλού, Ατματσίδης, Μπεριάν, Ραμίρεζ (60’Φουρτάδο), Αγγελούδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Ζέρης, Μπουτζίκος, Ντάσιος, Αρβανίτης, Τσιάρας, Φερνάντες (82′ Νάστος), Μοράν (55′ Πολύζος), Νικολιάς, Ντεπέτρις, Γουόρντεν (70′ Τσιλιγκίρης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις