Υποχρεωμένος να παλέψει μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο βαθμολογικός κατήφορος του Ολυμπιακού Βόλου στα τελευταία παιχνίδια έφερε την ομάδα στην 7η θέση της κατάταξης και σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν ανταγωνιστικοί να διεκδικήσουν την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.
Μπορεί μαθηματικά η ομάδα να μπορεί να καλύψει τη διαφορά των έξι βαθμών από τη 2η προνομιούχο θέση, ωστόσο, ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει πέντε ομάδες στη βαθμολογία και να τερματίσει δεύτερος, όταν η κλεψύδρα του πρωταθλήματος αδειάζει και υπάρχουν μπροστά μόνο εννέα ματς μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.
Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στην Κρήτη με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, σ’ ένα παιχνίδι όπου θα εξαρτηθούν πολλά για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά τους στόχους του και την περαιτέρω πορεία του στο πρωτάθλημα. Η Ιεράπετρα ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στην 7η θέση με τον Ολυμπιακό (οι δύο ομάδες έχουν από 24 βαθμούς) και μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι θα σημαίνει για τον Ολυμπιακό μια ενδεχόμενη ήττα από την Ιεράπετρα, όταν μάλιστα οι Κρητικοί έχουν κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ιάλυσο εντός έδρας.
Το παιχνίδι με την Ιεράπετρα είναι κομβικό και σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός θα έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και θα κληθεί στη συνέχεια να βγάλει με επιτυχία ένα πιο βατό πρόγραμμα, με πέντε παιχνίδια εντός έδρας και τρία ματς εκτός με Ιάλυσο, Ιωνικό και Τρίγλια.
Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν παρεκκλίνει της φιλοσοφίας του, τονίζοντας διαρκώς στους παίκτες του, πως η ομάδα βλέπει ένα-ένα τα παιχνίδια ξεχωριστά και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του να είναι σκιά του καλού της εαυτού στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό και στο ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και να γνωρίζει βαριά ήττα με 4-1.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει πλέον καλύτερη εικόνα για την ομάδα, μίλησε στους παίκτες σχετικά με τις αδυναμίες που παρουσίασαν στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό και ζήτησε απ’ όλους μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσπάθεια στα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την Ιεράπετρα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις