Άξιζε κάτι παραπάνω η Νίκη στην επιστροφή της στο “Π. Μαγουλάς”

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη και τον Ρήγα, στην επιστροφή της βολιώτικης ομάδας στο ιστορικό «Π. Μαγουλάς». Το τελικό σκορ αδικεί και τις δύο ομάδες καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασαν σωρεία ευκαιριών να προηγηθούν. Η Νίκη είναι αυτή που πέταξε στα σκουπίδια τις περισσότερες με πιο χαρακτηριστική αυτή του 15ου λεπτού όταν ο Ελευθεριάδης σημάδεψε το δοκάρι από απόσταση δύο μέτρων από την αντίπαλη εστία.

Χορηγός ρεπορτάζ:

782-521

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Γέμισε την αντίπαλη περιοχή ο Μπίλης

Με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς παρέταξε την ομάδα του ο Λεωνίδας Μπίλης τοποθετώντας τους Κρεββατά και Κανελλόπουλο στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Την εστία της Νίκης για μία ακόμα φορά ανέλαβε ο Άγγελος Σταυράκης, με τους Παπαδόπουλο, Ναουμίδη, Χολέβα και Ταουσιάνη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Ελευθεριάδης, Κόλα, Κυπτίου και Κολημήτρας ανέλαβαν την τροφοδοσία των δύο επιθετικών της Νίκης.

Με 4-2-3-1 ο Ρήγας

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λάκης Μπακάλης, τοποθετώντας τον Λάκη Μπακάλη κάτω από τα δοκάρια, τους Χατζηαθανασίου, Βουραζέρη, Σπαθή και Γκάκα στην άμυνα, τους Χατζή και Αλεξίου σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τον Σέττο στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Γκίκα στη δεξιά, τον Ζενούνι σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το φιλμ του αγώνα

Ξέφρενος ρυθμός στο πρώτο μισάωρο του αγώνα

Στο 3ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη όταν ο Κανελλόπουλος έκανε την συρτή σέντρα από αριστερά, ο Βουραζέρης δεν μπόρεσε να διώξει, όμως ο Κρεββατάς αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από πλεονεκτική θέση, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κρεββατάς ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στην δεύτερη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν από θέση έξω από την περιοχή βρήκε τον χώρο, έκανε το σουτ με τον Κεφαλά να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Σέτος απάντησε για τον Ρήγα στο 7’ όταν ο μέσος των φιλοξενούμενων ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της εστίας της Νίκης, σούταρε με δύναμη με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σταυράκη. Ο Σέτος ήταν ο πρωταγωνιστής και στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ρήγα να ανοίξει το σκορ, τρία λεπτά αργότερα. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Βελεστίνου μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έφτασε απέναντι από τον Σταυράκη, με τον πορτιέρο της Νίκης να βγαίνει νικητής της μονομαχίας.

Με την μπάλα να αλλάζει συνεχώς περιοχές, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει με τον Κανελλόπουλο να στρώνει στον επερχόμενο Ελευθεριάδη, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε πόδια αμυντικών του Ρήγα και απομακρύνθηκε, με τη φάση να καταγράφεται στο 12 λεπτό του αγώνα.

Διπλή μεγάλη ευκαιρία και δοκάρι για τη Νίκη

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης η Νίκη απείλησε σε δύο συνεχόμενες φάσεις την εστία του Κεφαλά. Η πρώτη με σουτ του Κυπτίου, με τον πορτιέρο του Ρήγα να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ την κεφαλιά πήρε ο Κρεββατάς υποχρεώνοντας τον Κεφαλά σε δύσκολη απόκρουση.

Από το 15ο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 20’ έχασαν διπλή μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυπτίου έβγαλε με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Κεφαλάς, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στην επαναφορά ο Ελευθεριάδης απέτυχε αν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σημαδεύοντας το δοκάρι της εστίας του Ρήγα.

Με τη συμπλήρωση του μισάωρου η Νίκη ήταν και πάλι αυτή που έφτασε με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κεφαλά, όταν ο Κόλα σέντραρε, ο Κανελλόπουλος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 32’ ο κ. Μηλιάδης κιτρίνησε τον Σέτο για θέατρο, καθώς σύμφωνα με τον ρέφερι, προσπάθησε να τον ξεγελάσει σε μαρκάρισμα του Ταουσιάνη. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι και πάλι βρέθηκαν στο προσκήνιο με τον Κόλα να πιάνει δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η κατάληξη να μην είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο μέσος της Νίκης.

Χωρίς ρυθμό το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου σαρανταπενταλέπτου ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο ομάδες, αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας των 22 ποδοσφαιριστών στο πρώτο μισάωρο όταν και προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στις αντίπαλες περιοχές.

Το διπλό σφύριγμα του κ. Μηλιάδη βρήκε τον Ρήγα ικανοποιημένο από το ισόπαλο αποτέλεσμα, όχι όμως και τη Νίκη που έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, με καλύτερη αυτή του Ελευθεριάδη στο 15’ όταν πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κεφαλά στην απ’ ευθείας εκτέλεση του Κόλα, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρήγα.

Αλλαγή πλάνων για Μπίλη και μεγάλη ευκαιρία για Ρήγα

Με αλλαγή ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο για τη Νίκη με τον Λεωνίδα Μπίλη να περνά τον Ρολάντ Κεμάλι στη θέση του Κλεβί Κόλα. Ο Κεμάλι πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Ταουσιάνη να μετατίθεται στο αριστερή πλευρά της άμυνας και τον Παπαδόπουλο να προωθείται στα χαφ.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση της επανάληψης καταγράφηκε για την ομάδα του Ρήγα. Στο 54’ ο Κορέτα έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Αλεξίου, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ

Νωθρή η επανάληψη

Στο 59’ ο Ιβανίδης πέρασε στη θέση του Ελευθεριάδη με στόχο να δώσει περισσότερη ενέργεια στη μεσαία γραμμή.

Και η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν για παίκτη του Ρήγα και πιο συγκεκριμένα στον Αλεξίου στο 65ο λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα ο Λάκης Μπακάλης προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην επιθετική του γραμμή αντικαθιστώντας τον κουρασμένο Κορέτα, με τον φρέσκο Σφάκα.

Στο 70’ οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν από μία αλλαγή. Για τη Νίκη ο Αποστολίδης αντικατέστησε τον Ταουσιάνη, ενώ για τον Ρήγα πέρασε ο Γουτούλης αντί του Γκίκα.

Χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες το δεύτερο ημίχρονο, με τις προσωπικές μονομαχίες να ήταν αυτές που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Σε μία από αυτές τις μονομαχίες ο Χατζηαθανασίου μάρκαρε αντικανονικά τον Κανελλόπουλο που έφευγε στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

Στο 76’ ο Λάκης Μπακάλης πραγματοποίησε την 3η του αλλαγή με τον Γεωργατζή να παίρνει τη θέση του Σέττου.

Σε μία από τις ελάχιστες επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες κατά την επανάληψη ο Κυπτίου εκτέλεσε κόρνερ στο 76’, ο Κεφαλάς δεν μπόρεσε να απομακρύνει, όμως στην αναταραχή που δημιουργήθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων, κανείς παίκτης της Νίκης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νίκη υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με 10 παίκτες καθώς ο Κυπτίου τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει κι ενώ ο Μπίλης είχε πραγματοποιήσει τις τρεις αλλαγές του.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Μηλιάδη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τη Νίκη να είναι αυτή που αδικείται από το σκορ καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πέταξε στα σκουπίδια πολλές ευκαιρίες για προηγηθεί και να κατακτήσει το πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητής: Μηλιάδης

Βοηθοί: Λεζαής Ερμαλής, Μποζατζίδης

Κίτρινες: 32’ Σέτος, 65’ Αλεξίου, 73’ Χατζηαθανασίου

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Λ. Μπίλης): Σταυράκης, Ταουσιάνης (70’ Αποστολίδης), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Κολημήτρας, Ελευθεριάδης (59’ Ιβανίδης), Κόλα (46’ Κεμάλι), Κανελλόπουλος, Κυπτίου, Κρεββατάς

Ρήγας Φεραίος (Λ. Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουρατζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Χατζής, Σέτος, Κορέτα (66’ Σφάκας), Ζενούνι, Γκίκας (70’ Γουτούλης)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις