Στύλας: Οι παίκτες θα δώσουν και τη ψυχή τους στο ντέρμπι

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε τον Blue Heart FM ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης, Ρήγας Στύλας.

Μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και φυσικά για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, για το οποίο ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος. Πάντως, επεσήμανε ότι οι παίκτες της Νίκης θα δώσουν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, για να φτάσουν στην κατάκτηση του «τρίποντου».

Τα σημαντικότερα θέματα που σχολίασε ο κ. Στύλας είναι τα εξής:

Για την διοικητική ομάδα του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Ήμασταν τρεις άνθρωποι στην αρχή. Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης Βενέτης και εγώ που μοιράσαμε καθήκοντα όσον αφορά το στήσιμο της ομάδας. Ο Βασίλης ήταν συνέχεια στο «Παντελής Μαγουλάς», ο Αλέξης κινούσε τις διαδικασίες για να στηθεί η ΠΑΕ και εγώ ανέλαβα το κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέραμε.

Το σημαντικό σε μία ομάδα για να είναι ιδανική η εκκίνηση, η πορεία και το τέλος της, είναι να απαρτίζεται από ανθρώπους λίγους σε αριθμό, που όμως θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Αν είναι πολλοί οι άνθρωποι κάπου θα χαθεί η… μπάλα. Πάντως, στην πορεία ήρθαν και άλλοι άνθρωποι κοντά μας που μας έδωσαν μία ώθηση, όπως ο Βασίλης Πανόπουλος και ο Γιάννης Καζεπίδης. Ο τελευταίος ανέλαβε το κοινωνικό κομμάτι που είναι αρκετά δύσκολο. Δεν είμαστε πολλοί, αλλά κάνουμε πολλά».

Για τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος: «Υπάρχουν 10 χρόνια δουλειάς πίσω μου. Η μετέπειτα πορεία ενός ατζέντη ποδοσφαιριστών είναι το να αναλάβει κάπου τεχνικός διευθυντής. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο. Ήξερα ότι αν ποτέ αναλάβω τα «ηνία» μίας ομάδας, θα τη «χτίσω» με τον δικό μου τρόπο. Τα ταξίδια μου και οι επαφές μου με βοήθησαν να καταλήξω σε αυτό το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι έχει επιτυχία διότι υπάρχει κάποια δομή πάνω σε αυτό.

Δεν μπορείς να δεις έναν ποδοσφαιριστή από το youtube και να πας να τον πάρεις. Πρώτα πρέπει να τον παρακολουθήσεις από κοντά για να δεις τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο με ή χωρίς τη μπάλα. Επίσης, πρέπει να είσαι γνώστης της χώρας που ταξιδεύεις. Για παράδειγμα η διαφορά μας με την Ισπανία είναι τεράστια. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κόντε που από την 3η κατηγορία της Ισπανίας πήγε στα Γιάννενα και αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ».

Για το αν ολοκληρωθεί η συνεργασία του με τη Νίκη στο τέλος της περιόδου: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους συνεργάτες μου στη Νίκη. Είμαστε μαζί καθημερινά σαν μια οικογένεια. Αυτή τη στιγμή είμαι τεχνικός διευθυντής στη Νίκη Βόλου. Δεν θα πω στο τέλος της χρονιάς «κύριοι αυτό ήταν το έργο μου, είμαι πετυχημένος. Γεια χαρά σας». Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ στη ζωή μου από τη στιγμή που η διοίκηση με εμπιστεύεται. Έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ τους ανθρώπους που μου έδωσαν μια ευκαιρία. Δεν είναι εύκολο ο άλλος να σου εμπιστευτεί τα «κλειδιά» της ομάδας. Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Δεν θα φύγω σαν να ήμουν ένας επισκέπτης. Αυτό από τη δική μου πλευρά».

Για το έργο που συντελείται στη Νίκη: «Είναι ένα καινούργιο πρότζεκτ που «πατά» πάνω σε αυτά που έχω δει στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικά το πρόγραμμα των Ακαδημιών μας είναι βασισμένο 100% στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν στην πόλη του Βόλου».

Για το αν η Νίκη δικαιούταν να έχει περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας νόμος τον οποίο «πληρώσαμε» με τον Ιωνικό. Όταν δεν κάνεις το γκολ, θα ευτυχήσεις αν δεν το δεχθείς. Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε να μας αφήσουν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Έτσι είναι δομημένη αυτή η ομάδα. Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, αλλά βγάζουμε στοιχεία υψηλού επιπέδου στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με την πορεία της ομάδας: «Δεν θα πως ότι είμαι δικαιωμένος, αλλά χαρούμενος. Ποτέ δεν πίστεψα ότι αυτή η ομάδα θα αποτύχει, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή. Ήξερα ότι θα ρολάρει και θα αρχίσει να ανεβαίνει βαθμολογικά. Όταν ένας άνθρωπος κάνει υπομονή το συναίσθημα που επικρατεί είναι αυτό της χαράς. Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε έξι ακόμη αγωνιστικές. Βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ και έχοντας σώσει την κατηγορία μαθηματικά οριοθετούμε νέους στόχους».

Για το γεγονός ότι ακόμη και όταν υπάρχουν απουσίες, η Νίκη έχει την ίδια απόδοση: «Η ομάδα έχει δομηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να είναι παραπάνω από 14 οι ενδεκαδάτοι παίκτες. Έφτασαν τον αριθμό 18. Όλο αυτό «χτίστηκε» και δεν τσιγκουνευτήκαμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές. Κάναμε τεράστια προσπάθεια από την αρχή, αφού ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζαμε».

Για το αν υπάρχουν σχέδια για τη νέα σεζόν: «Εξαρτάται…Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο».

Για την απόκτηση των νεαρών Μαυροζούμη και Κοπιτσή: «Η ομάδα πήρε δύο παιδιά που θα μπουν σιγά-σιγά στη φιλοσοφία της. Ήταν επιλογές του προπονητή ώστε να υπάρχει βάθος στις προπονήσεις. Μας ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της υποδομής. Θέλουμε να τη «χτίσουμε» με σωστό τρόπο και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στα επόμενα δύο χρόνια».

Για το βολιώτικο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό: «Μπροστά μας έχουμε το βολιώτικο «Ελ Κλάσικο». Είναι ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ καλό και ανοιχτό παιχνίδι. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τους ποδοσφαιριστές, αλλά μπορεί και από τον κόσμο. Στο ματς με τον Διαγόρα, οι φίλαθλοί μας ξεσηκώθηκαν κάποια στιγμή όταν οι ποδοσφαιριστές το χρειάζονταν.

Τα παιδιά έχουν πάρει το μήνυμα και κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουν σαν τελικό. Δίνουν την ψυχή τους στο γήπεδο και το ίδιο θα κάνουν και το ντέρμπι. Οι Έλληνες παίκτες μας γνωρίζουν το πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος αγώνας και νομίζω θα συμπαρασύρουν και τους ξένους».

Για το αν η Νίκη πάει για άνοδο: «Απομένουν έξι αγωνιστικές και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η μπάλα είναι στρογγυλή…».

Πηγή: e-thessalia

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις