Βεργέτης: «Κλασικό ντέρμπι»

Στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις κερκίδες του Σταδίου της Νεάπολης στάθηκε ο Στάικος Βεργέτης, αναφέροντας πως δεν του άρεσε καθόλου η εικόνα νέων παιδιών να χτυπιούνται μεταξύ τους. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής της Νίκης Βόλου τόνισε πως ήταν ένα κλασικό ντέρμπι που η ομάδα του είχε το πάνω χέρι μέχρι που κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες άλλαξαν τα πλάνα του και την ηρεμία των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βεργέτη:

«Δεν μου άρεσε η εικόνα με νέα παιδιά να χτυπιούνται»

«Σήμερα είχαμε το ντέρμπι της πόλης και πριν αναφερθώ στα αγωνιστικά θα ήθελα να πω τα εξής: υπάρχει σε υπερθετικό βαθμό μία αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες, τελείωσε ο αγώνας και είδα στην κερκίδα νέα παιδιά να χτυπιούνται, παιδιά που ζουν στην ίδια πόλη, σε μία όμορφη πόλη, που ζούμε όλοι εδώ. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ο Βόλος. Ο καθένας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει, αυτό είναι αποδεκτό και σεβαστό αλλά νομίζω δεν έχει γίνει τίποτα για να ηρεμήσει αυτή η αντιπαλότητα. Αντίθετα, βλέπω από γενιά σε γενιά, αυτή η αντιπαλότητα να μεγαλώνει. Το θέτω ως προβληματισμό για όλους όσους ζουν εδώ, για τους πατεράδες που μιλούν στα παιδιά τους, για τους δασκάλους στα σχολεία, για το ό,τι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο, αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε καθόλου».

Για το αγωνιστικό μέρος ο κ. Βεργέτης ανέφερε: «Όσον αφορά το παιχνίδι ευτυχήσαμε στην πρώτη φάση μετά από ένα ατομικό λάθος του τερματοφύλακα να προηγηθούμε στο σκορ με το πέναλτι. Ήταν ένα σκληρό ματς με πολλά φάουλ στο οποίο δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός. Νομίζω πως ήταν ένα κλασικό ντέρμπι με λίγες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο για περίπου 15-20 λεπτά πιάσαμε ένα καλό ρυθμό είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και από κει και πέρα ξεκινούν όλα τα στραβά. Τραυματισμός, αναγκαστική αλλαγή, κόκκινη κάρτα, αδικαιολόγητα για τον παίκτη μου, που μας υποχρέωσε να γυρίσουμε πίσω για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, το 0-1 υπέρ μας. Δυστυχώς στο τελευταίο λεπτό δεχθήκαμε το γκολ, πράγμα που μας πλήγωσε πάρα πολύ.

Από ‘κει και πέρα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε. Να ευχηθούμε στον Ολυμπιακό Βόλου καλή συνέχεια, στον φίλο μου τον Λεωνίδα Βόκολο, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο του.

Αν και μετά από αυτή την ισοπαλία η Νίκη Βόλου συνεχίζει να έχει στόχους για ψηλότερα: Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε τα παιχνίδια στο 100% των δυνατοτήτων μας και στο τέλος θα δούμε πού θα φτάσουμε. Μπορεί να έχουμε προλάβει μπορεί και όχι, ποιος το ξέρει; Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας.

 Για το αν βλέπει ανακατατάξεις στην βαθμολογία στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές: Όσον αφορά τις ομάδες κορυφής, ποδόσφαιρο είναι μπορεί και να προκύψουν. Έίναι πέντε παιχνίδια, η βαθμολογική απόσταση των ομάδων είναι κοντινή, μπορεί να γίνουν μπορεί και όχι δεν μπορώ να το ξέρω.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις