Παναθηναϊκός: Ντεμπούτο για επτά παίκτες απ’ τα φυτώρια σε δύο σεζόν!

Μετά τους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Γιώργο Βαγιαννίδη, δύο ακόμη μέλη της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού ο Βασίλη Ζαγαρίτης και ο Βασίλης Ξενόπουλος πήραν το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία τη φετινή σεζόν, στο ματς της Κυριακής με το Βόλο στο ΟΑΚΑ.

Το γεγονός αυτό αύξησε στους επτά (!) τους παίκτες που έκαναν ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια και προέρχονται από τα σπλάχνα του τριφυλλιού.

Τόσο ο 18χρονος αριστερός φουλ μπακ όσο και ο 21χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το ματς και πραγματοποίησαν πολύ καλή και ώριμη εμφάνιση.

Απέναντι το Βόλο ο Ζαγαρίτης έδειξε ισορροπία στα ανασταλτικά και τα δημιουργικά του καθήκοντα, αλλά και καθόλου φόβο στο παιχνίδι του, ενώ η σωματοδομή του φαίνεται αρκετή για να τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει στις επαγγελματικές απαιτήσεις.

Οπως ακριβώς είχε συμβεί στα καλοκαιρινά φιλικά του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία όπου είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία, καθώς επίσης και στην παρθενική του συμμετοχή στην πρώτη ομάδα στο ματς του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ.

Σε ικανοποιητικό επίπεδο έδειξε και η ετοιμότητα του Βασίλη Ξενόπουλου που πραγματοποίησε ένα πετυχημένο ντεμπούτο με αυτοπεποίθηση και σωστές τοποθετήσεις, έχοντας στο ενεργητικό του μία εξαιρετική απόκρουση σε ξαφνικό σουτ του Τόρες στο 61’, σιγουριά και στοχευμένες απομακρύνσεις με τα πόδια και μηδενική ευθύνη στη γκολάρα του Γέντρισεκ όπου δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης εκεί που πήγε η μπάλα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα 28 ποδοσφαιριστές.

Η σχετική λίστα εμπεριέχει τους Διούδη (24), Δώνη (23), Πούγγουρα (23), Μακέντα (22), Μπουζούκη (22), Κουρμπέλη (21), Χατζηγιοβάνη (21), Γιόχανσον (21), Ζαχίντ (21), Σένκεφελντ (19), Ινσούα (18), Χατζηθεοδωρίδη (16), Περέα (16), Κολοβό (13), Καμπετσή (10), Κολοβέτσιο (10), Μπεκ (10), Νούνες (9), Νατζ (7), Ανουάρ (6), Αποστολάκη (5), Μολό (5), Αλεξανδρόπουλο (3), Αγιούμπ (1), Μαυρομμάτη (1), Βαγιαννίδη (1), Ξενόπουλο (1) και Ζαγαρίτη (1).

Την περυσινή αγωνιστική περίοδο ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε χρησιμοποιήσει επίσης 28 παίκτες και είχε 6 «ρούκι» στη Super League 1, δίχως να συνυπολογίζονται σε αυτούς οι ξένοι που δεν είχαν αγωνιστεί ξανά στη χώρα μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειριών.

Συγκεκριμένα, το ντεμπούτο τους στη μεγάλη κατηγορία της χώρας είχαν κάνει οι Φάνης Μαυρομμάτης, Κώστας Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Κότσαρης και Ανδρέας Αθανασακόπουλος (τέσσερις από την Ακαδημία) και οι Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και Πάνος Αρμενάκας.

 

Φέτος το ντεμπούτο του από τα φυτώρια της ομάδας έκαναν οι Αλεξανδρόπουλος, Βαγιαννίδης, Ξενόπουλος και Ζαγαρίτης.

Ο περσινός αριθμός των «ρούκι» ήταν αναμφίβολα μεγάλος, πλην όμως στο τριφύλλι επικρατούσαν ειδικές συνθήκες εξαιτίας του -6 στην αρχή της χρονιάς και των μεταγραφικών περιορισμών λόγω της μη αδειοδότησης του συλλόγου.

Τη φετινή σεζόν είναι φυσιολογικό να έχει μειωθεί ο αριθμός των πρωτοεμφανιζόμενων παικτών, αλλά μόνο μικρό δεν το λες το νούμερο των επτά παικτών από την Ακαδημία του συλλόγου που έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα μέσα σε διάστημα μόλις δύο σεζόν.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις