Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 331

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331. Οκτώ από τους ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Όπως σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας 51 συνολικά ασθενείς νοσηλεύονται. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τα 103 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Από αυτά τα 44 είναι τα κρούσματα ανθρώπων που δεν ταξίδεψαν σε χώρα όπου υπάρχει εξάπλωση του ιού ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι σε νοσοκομείο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Έχουν ελεγχθεί τέσσερις χιλιάδες δείγματα. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο δέκα ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες Σάββατο ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα.

Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε και πάλι ατομική ευθύνη από τους πολίτες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να αποφύγουμε τις συναθροίσεις, ειδικά των ευπαθών ομάδων στις εκκλησίες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις