Έτσι έριξε το κόστος της «Αγιάς Σοφιάς» ο Μελισσανίδης

Μία από τις ενδιαφέρουσες ατάκες του Δημήτρη Ανδριόπουλου, project manager της “Αγιάς Σοφιάς”, ήταν αναφορικά με το κόστος του γηπέδου. «Το ίδιο γήπεδο σε άλλη χώρα θα στοίχιζε από 85 ως 120 εκατ. ευρώ», ανέφερε σχετικά.

Δύο απλά παραδείγματα που φαίνεται ο τρόπος που χειρίστηκε κάποιες καταστάσεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καταγράφονται στην εφημερίδα “Live Sport”. Η αρχική πρόταση που είχε για τα μπετά ήταν της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, αλλά η συμφωνία έκλεισε στα 12 εκατ. ευρώ. Επίσης η αρχική πρόταση για το στέγαστρο ανέβαζε το κόστος κατά 20 εκατ. ευρώ, με το τελικό deal όμως να κλείνει στα 10,5 εκατ. ευρώ και δη με κορυφαία εταιρεία στον κόσμο.

Μόνο από αυτά δηλαδή η Ένωση γλίτωσε 17,5 εκατ. ευρώ και το κόστος κατασκευής της “Αγιάς Σοφιάς” θα είχε εκτοξευτεί από τα 65 εκατ. στα 82,5. Φυσικά όμως υπάρχουν αρκετά ακόμα ανάλογα παραδείγματα.

Όσο για τα χρήματα που θα βάζει η ΑΕΚ στα ταμεία της σε ετήσια βάση από το γήπεδο, δεν μπορεί ακόμη να γίνει ακριβής υπολογισμός, καθώς πρέπει να έχουν εικόνα και των λειτουργικών εξόδων στην Ένωση. Η πρώτη πάντως “ανάγνωση” αναφέρεται σε ένα “επιπλέον τηλεοπτικό συμβόλαιο” ετησίως στα ταμεία της ΠΑΕ. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ εισπράττει 6,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη Nova.