Ζήτησε έγγραφα για το επίδομα των 800 ευρώ στους ποδοσφαιριστές ο Αυγενάκης

Σούπερ Λιγκ 1 και 2 και Football League ζήτησαν να ενταχθούν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων στο μέτρο αποζημίωσης ειδικού σκοπού, να τους καταβληθεί δηλαδή το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας στην κοινή επιστολή που του έστειλαν ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου και της Σούπερ Λιγκ 2 και Football League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος, ζήτησε σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την εξαίρεσης των ΠΑΕ από την υποχρέωση καταχώρισης της πρόσληψής των ποδοσφαιριστών τους.

Το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Απάντηση στην από 24/3/2020 κοινή επιστολή των προέδρων των Super League 1 και Super League 2-Football League, Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου, αντίστοιχα, απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην απαντητική επιστολή επισημαίνεται ότι ορθώς απευθύνονται και στον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα εν λόγω ζητήματα, όπως είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιριστών στο μέτρο αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω της μη καταχώρισης των προσλήψεών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει επίσης ότι αναμένει από τις Λίγκες και τα σχετικά έγγραφα περί της εξαίρεσης από την υποχρέωση καταχώρισης της πρόσληψής των ποδοσφαιριστών τους και καταλήγε:

«Παραμένουμε σε επικοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και των επιπτώσεων της».