Ανιέλι: ”Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βρίσκονται μπροστά σε αληθινή απειλή της ύπαρξης τους”

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά και της Ευρωπαικής Ένωσης Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι, με επιστολή προς τα μέλη της Ένωση αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βρίσκονται μπροστά σε μία αληθινή απειλή της ύπαρξης τους λόγω του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκαλεί.

«Ο κορωνοϊός είναι κάτι που έχει αναστατώσει τις ζωές όλων μας. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που το παιχνίδι μας και ο ποδοσφαιρικός κόσμος αντιμετώπισε ποτέ. Οι ομάδες πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, ενώ υπάρχει και το λειτουργικό κόστος. Κανείς δεν έχει ανοσία. Ο χρόνος είναι σημαντικός. Πρέπει να έχουμε δύο στόχους. Μία ρεαλισιτκή στρατηγική για να ξεκινήσει και πάλι το ποδόσφαιρο και οι αγώνες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε συνδυασμό με τη υγεία του κοινού και των ποδοσφαιριστών να είναι η βασική μας προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γιουβέντους: «Η αναβολή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, του Champions League και του Europa League ήταν μόνο η αρχή. Πρέπει να συζητήσουμε για ένα νέο μοντέλο όσον αφορά το καλεντάρι των αγώνων, αλλά και για τις άδειες που δίνει η UEFA όσον αφορά το FFP, μιας και βρισκόμαστε σε μία κρίση που είναι σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις