Ψηφίστηκε η τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για αναδιαρθρώσεις

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ψηφίστηκαν στην ολομέλεια της Βουλής οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και προβλέπουν την δυνατότητα τροποποίησης των εν ισχύ κανονισμών και προκηρύξεων από αθλητικών ομοσπονδιών και ενώσεων με πλειοψηφία 3/4 καθώς και την αναστολή ισχύως των άρθρων 101 και 130 του ν. 2725/99 στα σημεία που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις πρωταθλημάτων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που κατέθεσε προς ψήφιση δύο τροπολογίες. πήρε το λόγο στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», που γίνεται στην ολομέλεια.

Το SoccerPlus μεταφέρει αποσπάσματα της ομιλίας του υφυπουργού Αθλητισμού και τις ανριδράσεις που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατ’ αρχάς ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήρε τη συμβολή της αθλητικής οικογένειας στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού: ”

Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας για πρώτη φορά ενωμένη συντονισμένη προσπαθεί και εκείνη να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Γι’ αυτόν τον λόγο και από αυτό το βήμα μου δίνεται η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλα τα μέλη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, προς όλους τους αθλητές, κορυφαίους αθλητές και Ολυμπιονίκες μας που από την πρώτη μέρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν και εκείνοι με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια ενίσχυσης του μηνύματος «μένουμε στο σπίτι», «αθλούμαστε στο σπίτι», «τρώμε υγιεινά» και συμβάλουμε στην προσπάθειά που κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για συγκέντρωσή φιαλών αίματος.

Η συμμετοχή όλων και ο τρόπος στήριξης αυτής της προσπάθειας είναι τουλάχιστον συγκινητική και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας. Παράλληλα έχουν προσφέρει προσωπικά τους αντικείμενα, ενθύμια από μεγάλες διοργανώσεις για να ενισχύσουν έτσι την προσπάθεια της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας μέσα από δημοπρασίες. Έτσι δηλώνουν ότι ο αθλητισμός έχει αξίες και αγαθά που αναδεικνύονται μέσα από την κρίση, είναι η αξία της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της στήριξης. Η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι δεν είναι μόνη της. Έχει μαζί της την αθλητική οικογένεια που στηρίζει με τις δράσεις της την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Εν συνεχεία, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις δύο τροπολογίες που στηρίζει. Η πρώτη αφορά το ντόπινγκ. ”

Είμαι εδώ σήμερα για να υπερασπιστώ δύο τροπολογίες οι οποίες συνδέονται άμεσα με την πανδημία, η πρώτη αφορά τη μεταβατική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, έχουμε δέσμευση χρονική απέναντι στη WADA και -είμαστε απολύτως συνεπείς από την ώρα που αναλάβαμε- στη λειτουργία πλέον του Οργανισμού ΕΟΑΚΑΝ από ΕΣΚΑΝ, και αυτή η διάταξη δημιουργεί τις προϋποθέσεις, το ενδιάμεσο στάδιο στην ουσία, ώστε να μεταφερθεί ο ΕΣΚΑΝ και να λειτουργήσει ως ΕΟΑΚΑΝ. Χρειάζεται περίπου ένα εξάμηνο ως ότου λειτουργήσει ως οργανισμός και για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις προς την WADA. Έχω καταθέσει αυτήν την τροπολογία η οποία βεβαίως συνδέεται άμεσα με την πανδημία, όπως τονίστηκε και στις τηλεδιασκέψεις που είχαμε με τα στελέχη της WADA. Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα ώστε να είμαστε επιτέλους απολύτως συνεπείς ως χώρα σε έναν οργανισμό που κατά το παρελθόν μας έδειξε κίτρινη και μετά κόκκινη κάρτα.”, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Κατόπιν, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στη δεύτερη τροπολογία, που αφορά τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις: ”

Και το δεύτερο έχει να κάνει με μία διάταξη που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ, έτσι δηλαδή πλέον η κάθε Ομοσπονδία, ο κάθε οργανισμός που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης πρωταθλημάτων και αθλητικών γεγονότων να μπορεί, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ανά άθλημα να πάρει απόφαση για το πότε θα επανεκκινήσει ή θα διακόψει τα πρωταθλήματά του, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη και τις εντολές κατευθύνσεις των ειδικών.

Μέχρι στιγμής στην χώρα μας ακούσαμε τους ειδικούς και δεν χάσαμε και αυτό θα κάνουν και τα κορυφαία στελέχη των αθλητικών Ομοσπονδιών. Μέσα από αυτήν τη διάταξη τους δίνουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα έτσι ώστε είτε να διακοπούν πρωταθλήματα είτε να μεταφερθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις στα όργανα με αυξημένη πλειοψηφία, κατά τρία τέταρτα του συνόλου των μελών και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό λύνει τα χέρια, γιατί έχουμε ήδη κάνει αρκετά μεγάλη ζύμωση με όλους στην αθλητική οικογένεια”.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις