Μπέος : “Μίκι Μάους… o Κούγιας – Μία λέει έτσι και μία γιουβέτσι”

Μοιράσου το άρθρο

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος στον FOCUS 103,6 εκφράζοντας τις δικές τις απόψεις για το προσκήνιο και το… παρασκήνιο.

Ο δήμαρχος Βόλου είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο : “Για να μην δεις μπάλα, πρέπει να υπάρξει ΠΝΠ που θα απαγορεύσει την αγωνιστική δράση. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι καλύτερη και υπάρχει μια συνδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού με τους δημάρχους για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και θα συμμετάσχω την Πέμπτη. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να αθλείται, τώρα τι θα γίνει με τους επαγγελματίες παίκτες, δεν ξέρω. Κάποιοι λένε για τέσσερις εβδομάδες ή πέντε προπονήσεων. Άποψη μου είναι με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, θα είναι έτοιμοι οι παίκτες. Το καλοκαίρι όταν κάνουν προετοιμασία οι ομάδες, μετά από τρεις εβδομάδες παίζουν ευρωπαϊκά ματς”.

Για τον Βόλο και την ομάδα: «Εδώ στον Βόλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παραγόντων, άπαντες είναι πληρωμένοι μέχρι και τον μήνα Φεβρουάριο. Παίκτες, υπάλληλοι και υποχρεώσεις. Από εκεί και πέρα δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Είναι συμφωνία προέδρου-επενδυτή τι θα κάνει με τους παίκτες και τους προπονητές. Εκτός και αν η κυβέρνηση με ΠΝΠ ότι απαγορεύονται οι μειώσεις ή ανακοινώσει ότι δεν θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο. Είναι φυσιολογικό να μην πληρώνονται οι παίκτες, γιατί οι ομάδες δεν έχουν έσοδα. Θα δούμε τι θα αποφασίσουν στην Λίγκα, αν και εκεί το 80% συμμετέχουν υπάλληλοι και όχι οι ιδιοκτήτες ομάδων. Εύλογο και δίκαιο είναι να μην πληρωθούν οι δυο μήνες χωρίς ποδόσφαιρο και οι άλλοι να πληρωθούν κανονικά. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποδοσφαιριστής που απαντήσει αρνητικά. Έγινε μια καταστροφή και για κάθε ομάδα διαφέρει το μέγεθος της. Άλλο για τον ΠΑΟΚ, άλλο για τον Βόλο, άλλο για την Λάρισα».

Για την εγγύηση της υγεία των παικτών: «Από την στιγμή που θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι, έχουν υποχρέωση οι ομάδες να περάσουν από τεστ για τον ιό άπαντες. Όχι μόνο οι παίκτες, αλλά όλοι. Αν γίνει αυτή η διαδικασία, τότε μια χαρά μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φύγουν μετά τις 10-11-12 Ιουλίου γιατί και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Ο Λυσάνδρου είπε ότι θα γίνουν πλέι οφ και δεν θα γίνουν τα πλέι άουτ. Ο συγκεκριμένος κύριος εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των ομάδων ή μόνο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ; Ο φίλος μου ο Καρυπίδης, αν μπορούσε θα ήθελε να βγάλει και… ρέστα από αυτή την υπόθεση και καλά κάνει.

Για την παραπομπή του Ολυμπιακού: «Τι είναι ο Κούγιας; Ποιος είναι; Είναι ο ρυθμιστής αν θα κληθεί ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ ή ο οποιοσδήποτε; Είναι ντροπή! Είναι ένα θέμα που βίωσα και δεν μπορώ να πάρω θέση για τον Μαρινάκη και τον Σπανό. Σέβομαι την κατάσταση, αλλά βγαίνει ο Κούγιας και μια λέει… έτσι και την άλλη… γιουβέτσι. Θα μας πει ο Κούγιας αν ο εισαγγελέας είναι επίορκος ή όχι; Για ποιο λόγο, επειδή δεν δέχτηκε την κατάθεση του; Τι λέτε; Είναι ντροπή για την χώρα! Μιλούσε αυτός για εγκληματίες και είχε δίπλα του αστυνομικούς να τον φυλάνε κάποτε. Τώρα γιατί δεν φοβάται; Είναι δυνατόν να είναι κριτήριο η κατάθεση του Κούγια σε μια τέτοια υπόθεση; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι! Τα ξέρει η δικαιοσύνη αλλά τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Όποιος θέλει ας βγει να κάνει αντιπαράθεση, όποτε θέλει. Ξέρω τα πάντα για το ποιοι έγιναν υποχείρια. Αυτή είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Όποτε θέλουνε, τους προκαλώ όποιος και αν είναι. Είτε είναι δικαστικός λειτουργός, είτε ο Κούγιας, είτε όποιος θέλει. Δεν είμαι… Κούγιας. Αυτός είναι ένας… Μίκι Μάους! Δεν λέω ούτε καλημέρα με τον Μαρινάκη και τα παντελόνια τα φοράω όχι επειδή δεν… κρυώνω.

Μιλάτε για τον Αλέκο τον Κούγια, που είπε πρόσφατα ότι ήμουν υποχείριο του Νίκου Πατέρα, δεν χρειάζεται να λέμε κάτι, αφού το παραδέχτηκε. Να έρθει να μου το πει ο Μαρινάκης αν δεν του φέρθηκα καλά, όχι ο Κούγιας. Ο Κούγιας τι του είναι του Μαρινάκη και μιλάει εξ’ονόματος του;”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις