Βόμβα: Στη Ferrari ο Χάμιλτον;

Ο 72χρονος Eddie Jordan δηλώνει βέβαιος ότι στη Formula 1 έρχονται «κοσμογονικές» αλλαγές λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ιρλανδός σε δηλώσεις του είπε πως ο Lewis Hamilton θα πάει στη Ferrari, καθώς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Mercedes, η Honda, αλλά και η Renault είναι πιθανό να αποχωρήσουν από τις πίστες.

Σε ό,τι αφορά στη Mercedes, o Jordan λέει πως η ομάδα έχει πετύχει όλους της τους στόχους, έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ πιθανό να πουλήσει την ομάδα στον Lawrence Stroll, ο οποίος ζει με το όνειρο να κάνε τον γιο του, τον Lance Stroll, παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Jordan λέει ότι η ομάδα της Mercedes κινδυνεύει να χάσει πολλά εκατομμύρια εξαιτίας της επικείμενης απόσυρσης του μεγάλου της χορηγού, της μαλαισιανής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, Petronas, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν κατρακυλίσει λόγω και της πανδημίας.

Ο Jordan προβλέπει ότι στην μετά κορονοϊό εποχή, η μόνη ομάδα που είναι ικανή να επιβιώσει είναι η Ferrari. Και αυτό διότι όπως τονίζει στο Μαρανέλο έχουν την Formula 1 στο DNA τους και παρά τις κατά καιρούς απειλές που έχουν εκτοξεύσει δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το σπορ.

Έτσι, ο 72χρονος Ιρλανδός προβλέπει ότι στο άμεσο μέλλον, η Ferrari, η Red Bull και η McLaren – Mercedes θα είναι οι τρεις βασικές ομάδες που θα διεκδικούν τους τίτλους στην Formula 1.

Για την μετακίνηση του Hamilton στη Ferrari, ο Jordan λέει ότι είναι μονόδρομος καθώς μόνο η Scuderia είναι ικανή να σηκώσει το τεράστιο οικονομικό βάρος της αμοιβής του, ενώ για τον Sebastian Vettel λέει ότι ή θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το άθλημα ή να μετακομίσει στην McLaren. Τέλος, για τον Verstappen ισχυρίζεται ότι θα παραμείνει στη Red Bull και θα προσπαθήσει να κατακτήσει με τους ταύρους τον τίτλο που τόσο επιθυμεί, αν και όπως προβλέπει, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο όσο ακόμη θα αγωνίζεται ο Lewis Hamilton.

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις