Μείωση δέκα δισ. ευρώ της αξίας των ποδοσφαιριστών λόγω του κορωνοϊού

Μοιράσου το άρθρο

Μεγάλος θα είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην μεταγραφική αγορά, όπως αναφέρει η KPMG (συμβουλευτική εταιρεία με έδρα την Ολλανδία).

Οι μεταγραφές αναμένεται να μειωθούν δραματικά, με τους συλλόγους σε ολόκληρη την Ευρώπη να αντιμετωπίζουν τεράστιες απώλειες ως αποτέλεσμα της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων.

Οι κορυφαίες κατηγορίες στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη σεζόν, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις τηλεοπτικές συμβάσεις και να ελαχιστοποιήσουν την οικονομική ζημία.

Η KPMG εκτιμά ότι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όπου έχει τελειώσει οριστικά η σεζόν, θα μπορούσαν να χάσουν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα αφορά, επίσης Βέλγιο, Ολλανδία Πορτογαλία, Τουρκία και την Championship της Αγγλίας, συνολικά 4.183 παίκτες και εντόπισε παράγοντες που θα επηρεάσουν την τιμή του παίκτη, όπως η οικονομική διαθεσιμότητα, η διάρκεια των συμβολαίων, η ηλικία, η ανάπτυξη των ακαδημιών.

Στη χειρότερη περίπτωση, όπως αναφέρθηκε, η αξία των παικτών στην Ευρώπη θα μειωθεί κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση θα βελτιωνόταν σαφώς αν αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα. Από τους μεγάλους συλλόγους η Ντόρτμουντ, εξαιτίας των μεγάλων σε διάρκεια συμβολαίων και των νέων παικτών έχει θα είχε τις λιγότερες απώλειες (21%).

Αναφορικά με την αξία των ποδοσφαιριστών, για παράδειγμα ο Μέσι έχει χάσει το 28% της αξίας του, δηλαδή 44 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τον Μπαπέ που έχασε 42,9 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολουθεί ο Χάαλαντ με την πτώση της αξίας του να φτάνει τα 37 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάνει 13 εκατομμύρια ευρώ της αξίας του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις