Λώττας: «Όχι τυχαία στην πρώτη θέση»

Ο Αριστείδης Λώττας ήταν ένα από τα βασικά γρανάζια της φετινής μηχανής του ΑΟ Τρίκαλα. Δεκάρι παλιάς κοπής, πρόσφερε σημαντικές βοήθειες και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και στο σκοράρισμα παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε πολλές νίκες της ομάδας.

Εν αναμονή των εξελίξεων για την συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος μίλησε στον Βασίλη Κωνσταντάκο και στο Sportrikala για την σεζόν που πέρασε, για τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στον ΑΟ Τρίκαλα.

«Δεν ρισκάρουμε σε θέματα υγείας»
Η κουβέντα βέβαια ξεκίνησε από την ιδιόρρυθμη κατάσταση που προέκυψε με την πανδημία και την διακοπή των πρωταθλημάτων: «Στην αρχή δεν το πήραμε τόσο πολύ σοβαρά όσον αφορά τον ιό αλλά στην συνέχεια είδαμε όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά και όλων των ανθρώπων. Είναι σίγουρο δύσκολο και για μας τους ποδοσφαιριστές αλλά και για όλη την κοινωνία και πρέπει να βρίσκεις άλλους τρόπους για να γεμίζεις τον χρόνο σου. Σίγουρα η απραξία αυτή δεν είναι ίδια με την απραξία που υπάρχει το καλοκαίρι που ξέρουμε ότι θα ξεκινήσουμε σε έναν μήνα, σαράντα μέρες προετοιμασία».

«Ατομικό πρόγραμμα με δυσκολία»
Ο Αριστείδης Λώττας, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του ΑΟΤ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα: «Το τεχνικό τιμ μας είχε δώσει ατομικά προγράμματα. Με βάση την δυσκολία όμως που υπήρχε με τα γήπεδα και τις συνθήκες που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε δυσκόλευε την κατάσταση για να κάνουμε κάποιο ατομικό πρόγραμμα. Παρ’ όλα αυτά κάναμε την ατομική προπόνηση εν αναμονή των αρμοδίων για να δούμε πότε θα ξεκινήσει και εάν το πρωτάθλημα»

«Θέλουμε να βγούμε ξανά στα γήπεδα»
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του θέλουν να βγουν ξανά στα γήπεδα: «Όταν οι αρμόδιοι λένε ότι όλα είναι καλά και ότι έχουμε αποφύγει το πρόβλημα του ιού χωρίς να υπάρξει κίνδυνος ξανά νομίζω ότι καλό είναι και όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα και να βγούμε στα γήπεδα».

«Όχι τυχαία στην πρώτη θέση»
Μόνο τυχαία δεν θεωρεί την πρώτη θέση για τον ΑΟ Τρίκαλα: «Σίγουρα δεν είμαστε τυχαία στην πρώτη θέση, ούτε περιμέναμε το διπλό στην Ιεράπετρα για να πιστοποιηθεί αυτό. Κάναμε και άλλα διπλά και η σταθερότητα που δείξαμε από την αρχή της χρονιάς δείχνει πως ο στόχος που είχαμε επετεύχθη. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, κοιτάγαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο. Από την αρχή της χρονιάς η διοίκηση είχε επιλέξει έναν έμπειρο προπονητή, ένα έμπειρο τεχνικό τιμ, μαζί με κάποια έμπειρα παιδιά και κάποια παιδιά νέα που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ενώθηκαν όλα αυτά και με σκληρή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας και σταθερότητα που είχαμε σε όλα τα παιχνίδια τα καταφέραμε. Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας»

«Καλή χρονιά, μπορούσαμε και καλύτερα»
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί θετική την δική του παρουσία φέτος στον ΑΟΤ είπε: «Ενας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να διακριθεί αν δεν διακριθεί ολόκληρη η ομάδα. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά σε γενικές γραμμές κάναμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Σίγουρα κάποια παιδιά θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να δώσουμε κάτι παραπάνω και για τον εαυτό μας και για την ομάδα. Σημασία έχει ότι πετύχαμε τον στόχο και ότι εν μέσω πανδημίας είμαστε τυπικά πρωταθλητές και θα παίξουμε στην επόμενη κατηγορία. Και πιστεύω ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μετά από αυτό»

«Θέλω να μείνω»
Όσον αφορά την απάντηση στην ερώτηση για το αν θέλει να παραμείνει στα Τρίκαλα είναι ξεκάθαρος: «Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα των Τρικάλων. Αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνο από μένα, θα πρέπει να υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές».

«12ος παίκτης ο κόσμος»
Για τον κόσμο των Τρικάλων είπε: «Πριν μερικά χρόνια είχα έρθει να παίξω στα Τρίκαλα σε ένα γήπεδο με 4.000 κόσμο. Φέτος μπορεί να μην είχαμε τόσο πολύ κόσμο αλλά τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια οι φίλαθλοι ερχόταν μαζί μας, μας στήριξαν και ήταν ο 12ος παίκτης. Πιστεύω ότι τους ανταποδώσαμε αυτή την αγάπη».

«Θα θέλαμε ένα παιχνίδι γιορτή»
Το «10» των Τρικάλων δεν κρύβει την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η άνοδος δεν θα γιορταστεί όπως πρέπει: «Μετά απ’ ολη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλαμε όλη την χρονιά, και τα παιδιά, και η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο θα θέλαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι γιορτή σε αυτό το γήπεδο που έχει γίνει πια ένα στολίδι για να μοιραστούμε όλοι μαζί αυτή την αγάπη του κόσμου και να δείξουμε πόσο χαρούμενοι είμαστε που καταφέραμε και πετύχαμε τον στόχο»

«Να πάνε όλα καλά…»
Τέλος έδωσε ένα μήνυμα και μία ευχή: «Ο φίλαθλος κόσμος των Τρικάλων θα πρέπει να ξέρει ότι όλη την φετινή χρονιά δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε. Σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά δίναμε το 100% για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω ότι τώρα χρειάζεται υπομονή απ’ όλους, να δούμε τι θα γίνει με την πανδημία και να πάνε όλα καλά ώστε στο τέλος να είμαστε όλοι υγιείς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις