Τσιμπανάκος: Δυνατή Β’ Εθνική με ομάδες που πληρούν τα κριτήρια

Πραγματοποιήθηκε, ως γνωστόν, προχθές Κυριακή, τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αποφασίστηκε (με πλειοψηφία) να κατατεθεί πρόταση δημιουργίας Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους (Βόρειος και Νότιος) των 16 ομάδων.
Με την πρόταση διαφώνησαν οι δύο πρωτοπόροι της κατάταξης, Τρίκαλα και Ιωνικός. Πάντως, για να υπάρξει πρόταση για αναδιάρθρωση προς τα αρμόδια όργανα, θα πρέπει να συμφωνούν τα 3/4 του σώματος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Το σώμα αποτελείται από τις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και τρεις της Φούτμπολ Λιγκ.
Ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ Σερρών και στην εκπομπή του Βασίλη Αναστασιάδη και αναφέρθηκε στην πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, αναφορικά με την αναδιάρθρωση και τις ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και πέρα. Αναλυτικά:
«Πάνω στην πρόταση που κατέθεσαν οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, πατήσαμε και εμείς για να κάνουμε τη δική πρόταση. Τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στο αγωνιστικό. Η δική μας θέση, ως Ολυμπιακός Βόλου, είναι να αγωνίζονται στην ενδεκάδα δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών και στην 18αδα να βρίσκονται άλλοι δύο παίκτες κάτω των 21. Για να υπάρχει και μία παραγωγή Ελλήνων ποδοσφαιριστών και όχι να έρχονται στις ομάδες μόνο ξένοι ποδοσφαιριστές.
Στην τηλεδιάσκεψη υπήρξαν αντιδράσεις, όσον αφορά την πρόταση, ωστόσο η πλειοψηφία των ομάδων έδειξε πως επιθυμεί το συγκεκριμένο πρότζεκτ, τη δημιουργία μιας δυνατής Β’ Εθνικής χωρισμένη σε δύο ομίλους, Βορράς-Νότος. Η πρόταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν οι ομάδες που εδρεύουν σε νησιά να παίρνουν επιπλέον 10% από τα έσοδα των χορηγιών του πρωταθλήματος. Επίσης, οι ομάδες που ήδη αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ 2 να πάρουν ένα ποσό μεγαλύτερο από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά, για να μην υπάρχει αδικία.
Και οι 14 ομάδες πρέπει να έχουμε μία κοινή απόφαση για να προχωρήσουμε και όχι να γίνονται κάποια πράγματα πίσω από την πλάτη των ομάδων. Να στέλνονται, δηλαδή, κάποια mail μόνο στις έξι πρώτες ομάδες της κατάταξης. Θεωρώ πως αυτό είναι άδικο. Από τη στιγμή που είναι εκπρόσωπος του συνεταιρισμού (σ.σ. Αιβάγογλου) θα πρέπει να παρουσιάζει στο αρμόδιο όργανο την απόφαση των ομάδων και όχι την προσωπική του θέση. Υπήρξε ένας εκνευρισμός, αλλά μέχρι εκεί. Προσωπικά δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν.
Αυτή τη στιγμή, όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα, είναι καλό να καταθέσουμε στους αρμόδιους τη συγκεκριμένη πρόταση. Αν περάσει η πρόταση, είναι άλλο θέμα.
Τη νέα χρονιά δεν υπάρχουν τηλεοπτικά και θα πρέπει να μιλήσουμε σε νέα βάση. Οι ομάδες, ωστόσο, θα πρέπει να τρέξουν να βρουν επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν χορηγικά τη Λίγκα.
Επίσης, είμαι κάθετος κι αυτό το τόνισα στην τηλεδιάσκεψη, πως στο πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβουν μέρος οι ομάδες που πληρούν τα κριτήρια. Να είναι εντάξει στις εισφορές τους σε ΙΚΑ και εφορία. Για να υπάρχει υγεία στο πρωτάθλημα, το οποίο κατά τη γνώμη μου θα είναι συναρπαστικό και στο οποίο θα μετέχουν ιστορικές ομάδες.
Το πιθανότερο είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Αναρωτήθηκαν κάποιοι πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά όλοι αυτοί οι παράγοντες των ομάδων; Χωρίς διαρκείας, χωρίς εισιτήρια, χωρίς διαφημιστικές πινακίδες; Όσοι είναι απ’ έξω από τον χορό μπορούν να λένε διάφορα…
Θεωρώ, πάντως, ότι θα υπάρξει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το προϊόν θα είναι ακόμη καλύτερο αν γίνει αναδιάρθρωση. Τρόποι υπάρχουν για να έρθουν έσοδα στις ομάδες. Θα πρέπει να είσαι τεχνοκράτης, να έχεις ένα οργανόγραμμα και να το ακολουθείς πιστά, χωρίς παρατυπίες. Αν προχωράς αργά και με σταθερά βήματα, είμαι της άποψης πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει.
Θα υπάρξουν διαφωνίες. Όμως όταν όλοι ενωμένοι καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και δούμε με καθαρό μυαλό την πρόταση για την αναδιάρθρωση, μπορούμε να βρούμε τη σωστή λύση για το καλό του ποδοσφαίρου. Εμείς ως Φούτμπολ Λιγκ έχουμε τρεις ψήφους. Από εκεί και πέρα κάποιες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, θεωρώ, πως θα είναι θετικές. Να κάνουμε μία λίγκα δυνατή και ενωμένη.
Με τη βοήθεια του νομικού μας τμήματος θα στείλουμε την πρότασή μας στις ομάδες και στη συνέχεια θα ενημερώσουμε και τον κ. Λεουτσάκο. Θα ενημερωθεί, επίσης, τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και η ΕΠΟ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσπαθήσει να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα αποπνέει υγεία, για να προχωρήσει. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Σίγουρα ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Είναι δεδομένο αυτό και δεν το συζητάμε. Προτιμούμε, ωστόσο, να βαδίσουμε με στερεά βήματα και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου».