Δεν πείθει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει ο Ολυμπιακός Β.

Δεν ήταν το πρώτο, ούτε το δεύτερο παιχνίδι φέτος του Ολυμπιακού που η ομάδα δέχεται γκολ μετά από στημένη φάση. Μετά τη Ζάκυνθο, τις Σέρρες, το Μενίδι και στη Λάρισα οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα γκολ που προήλθε από μια στημένη φάση (αυτή τη φορά από εκτέλεση κόρνερ) και έχασε το ντέρμπι με την ΑΕΛ (1-0). Επαναλαμβανόμενη…

…σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ήταν πολύ «λίγος» επιθετικά, καλός ανασταλτικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χωρίς αντίδραση, όμως, στο γκολ που δέχθηκε στο 48′ από τον Γιοβάνοβιτς.
Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τρίτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα (όλες εκτός έδρας) και δείχνουν σημαντικές αδυναμίες μακριά από την έδρα τους. Με 7 βαθμούς σε έξι ματς (πενιχρότατη συγκομιδή για μια ομάδα που θέλει να λέει ότι έχει πρωταγωνιστικούς στόχους),
Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είχαν κοντινές αποστάσεις οι τρεις γραμμές, με τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να μην αφήνουν κενούς χώρους. Πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα, μάρκαραν σωστά, ενώ προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από τις δύο πτέρυγες, τα χαλούσαν, ωστόσο, στην τελική πάσα. Η ΑΕΛ έπαιξε με δύο επιθετικούς, Μαρουκάκη και Μπογιόβιτς, με την άμυνα του Ολυμπιακού να τους εξουδετερώνει πλήρως.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαθε ότι και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Ζάκυνθο. Δέχθηκε γκολ από αδράνεια της άμυνας στο 48′ (στο ίδιο λεπτό) και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Παρότι είχε μπροστά του ένα ολόκληρο ημίχρονο.
Το γκολ αποσυντόνισε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι επιθετικά δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, ενώ δεν βοήθησαν στο να αλλάξει η εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτεροι οι αλλαγές των Μοράν και Γουόρντεν.
Ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού, δεν μπορούσε εύκολα να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, οι προσπάθειες των παικτών του ήταν ημιτελείς, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας φέτος.
Μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους θα πρέπει να φτάνει εύκολα στο γκολ και ο Ολυμπιακός σε έξι ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές.
Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι η ομάδα δεν πείθει με τις εμφανίσεις της και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να σηκώσει κεφάλι.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι, καθώς και ο τραυματισμός του Γιώργου Ντάσιου, ο οποίος ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και αποχώρησε στο 17′ του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις