Παπαϊωάννου: «Χάθηκε η κεντρική διαχείριση κι έχουν γκρεμιστεί πολλά στο ποδόσφαιρο»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Τη σημασία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας 1 υπογράμμισε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στον Real FM, o μεγαλομέτοχος της Λαμίας είπε πως αν δεν βρεθεί λύση εν όψει της επόμενης σεζόν θα απαξιωθεί τελείως το πρωτάθλημα.

«Δεν υπάρχει φως με το τηλεοπτικό. Προσπαθούμε στη Λίγκα για κεντρική διαχείριση. Αν υπάρχει θέληση, θα βρεθεί λύση. Αν δεν υπάρχει όμως, θα δούμε καταστάσεις που θα απαξιώσουν το ποδόσφαιρο τελείως.

Από τη μέρα που χάθηκε η κεντρική διαχείριση, έχουν γκρεμιστεί πολλά στο ποδόσφαιρο όπως το είχα στο μυαλό μου. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι τέσσερις μεγάλοι. Μπορούν να πιέσουν καταστάσεις και αν θέλουν αυτοί όλα γίνονται. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια αυτή τη στιγμή και μακάρι να αποδώσει. Πρέπει όμως όλες οι ομάδες να είμαστε μια γροθιά, γιατί σήμερα έχω εγώ πρόβλημα, αλλά αύριο μπορεί να το έχει άλλιως», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας των Φθιωτών.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να προκύψουν έσοδα για τις ΠΑΕ από το στοίχημα, λέγοντας σχετικά: «Οι ομάδες δεν βρίσκουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και πέρυσι η ΕΡΤ μας μείωσε τα συμβόλαια, γιατί δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για τον αθλητισμό. Το βασικό μας έσοδο είναι το τηλεοπτικό, αλλιώς ή θα βάλουμε χρήματα από το σπίτι μας ή θα αναγκαστούμε να παίξουμε στοιχήματα.

Αν η Πολιτεία θέλει κάτι τέτοιο, εγώ δεν το γνωρίζω. Έχουμε δει πολλά. Αν δεν υπάρχει τηλεοπτικό, τι ουσία έχει το ποδόσφαιρο; Σε αυτό πιστεύω ότι η Πολιτεία έχει κάνει μεγάλο λάθος. Θα μπορούσε να έχει μεγάλο έσοδο από το στοίχημα. Εγώ που έχω την ομάδα πληρώνω από την τσέπη μου χωρίς να βγάζω. Αυτοί που βγάζουν από το ποδόσφαιρο, δεν πληρώνουν τίποτα».

Επίσης, δήλωσε:

Για τη… χασούρα που θα έχουν οι ΠΑΕ από εδώ και πέρα: «Ειδικά οι επαρχιακές ομάδες που στηρίζονται σε χορηγίες μικρότερων επιχειρήσεων δεν θα μπορούν να εισπράξουν αυτά τα χρήματα, εκτός των εσόδων από τα εισιτήρια. Με κάποιους δικούς μου πρόχειρους υπολογισμούς, η χασούρα θα ήταν της τάξης του 30% για τη Λαμία».

Για τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών: «Είναι μεγάλο θέμα οι άδειες εξέδρες στη Λαμία. Έχουμε μικρό γήπεδο και η δύναμη μας είναι η έδρα».

Για το VAR: «Το VAR μπορεί να λύσει τα προβλήματα, αλλά στην Ελλάδα ακόμα θέλει δουλειά. Δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Παίρνει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση, αρκεί να θέλουμε όλοι και να αφήσουμε αυτούς που εξετάζουν τις φάσεις, να κάνουν τη δουλειά τους».

Για την ΕΠΟ: «Στην ΕΠΟ γενικά μέσα στα χρόνια δεν είναι ρόδινα τα πράγματα. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι με αυτό, αλλά αυτό να γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο βέβαια».