Οι μεγάλες στιγμές της Εθνικής στη Βραζιλία

Η σκόνη από τη συμμετοχή της Εθνικής από τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αρχίζει να κατακάθεται, αλλά κάποιες στιγμές δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Ιδού οι πιο δυνατές στιγμές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη χώρα του καφέ, όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα contra.gr….

Το γκολ: Μα φυσικά αυτό του Γιώργου Σαμαρά με το οποίο γράφτηκε ιστορία. Η Εθνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 90ο λεπτό της αναμέτρησης για να δικαιωθεί. Ο Σαμαράς πήρε το πέναλτι, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους. Μία ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία της Εθνικής ομάδας αυτό το γκολ που σήμανε την πρώτη πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η συγκίνηση: Ο Φάνης Γκέκας συγκλόνισε με το κλάμα του μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι με την Κόστα Ρίκα. Το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λαρισαίος στράικερ αποκρούστηκε από τον Κεϊλορ Νάβας και η Εθνική έχασε την τεράστια ευκαιρία να περάσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γκέκας δεν άντεξε, λύγισε και έπεσε στις αγκαλιές των συμπαικτών του που προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν. Μία ανθρώπινη στιγμή.
Η δήλωση: Ανήκει στον Γιώργο Σαμαρά και δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό: “Είναι ανατριχιαστικό, συγκινητικό. Πραγματικά αυτό το παιδί μου δίνει τόσο πολύ δύναμη. Είναι απίστευτο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το παιδί. Νιώθω τόσο πολύ την αγάπη του”. Για το μικρό Τζέι όλα αυτά…
Η ευκαιρία: Και πάλι Φάνης Γκέκας ο πρωταγωνιστής. Στο 64′ του αγώνα με την Κολομβία, η Εθνική έχανε ήδη με 2-0 και προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να ξαναμπεί στο ματς. Ακριβώς τότε, η μπάλα στρώθηκε στο κεφάλι του Ελληνα φορ ο οποίος, από πολύ κοντινή απόσταση, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα. Σ’ εκείνο το ματς δεν έμελλε να σκοράρουμε.
Ο πανηγυρισμός: Ανήκει στον Γιώργο Καραγκούνη. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο αρχηγός ορμάει πάνω στον Μεσσήνιο στόπερ και κάνει μία καταπληκτική βουτιά προς το μέρος πανηγύριζοντας σα μικρό παιδί την ισοφάριση. Ο μεγάλος αρχηγός θα παραμείνει πάντα παιδί.
Η μεγάλη αναγνώριση: Κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ο Γιώργος Καραγκούνης έπαιξε για τελευταία φορά με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Το twitter υποκλίθηκε στην αξία του Έλληνα άσου με χιλιάδες σχόλιο για την παρουσία στο στερέωμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τα τελευταία 10, τουλάχιστον, χρόνια με σχόλια που θα ζήλευαν σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.
To εξώφυλλο: Η διαδικτυακή έκδοση της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας Marca έπλεξε το εγκώμιο της Εθνικής ομάδας μετά την πρόκρισή της επί της Ακτή Ελεφαντοστού όπως και το σύνολο του ξένου Τύπου. “Επος της Ελλάδας στη Βραζιλία” έγραψαν οι Ισπανοί.
Το αντίο: Οι διεθνείς δύσκολα θα ξεχάσουν τον αποχαιρετισμό των κατοίκων του Αρακαζού όταν έφυγαν από την πόλη για να μεταβούν στον Ρεσίφε και να αγωνιστούν κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο και τους αποθέωσε κατά την έξοδό τους. Κοπέλες ξέσπασαν σε δάκρυα, μικρά παιδιά ζητωκραύγαζαν, αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες σε κάθε μέλλον της ελληνικής αποστολής.
Το troll: Tι άλλο από το περίφημο γκρουπ που δημιουργήθηκε στο facebook για τη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Φαινομενικά αθώο αλλά στο βάθος τόσο απαξιωτικό και μειωτικό για τον πιο ποιοτικό Ελληνα χαφ της τελευταίας δεκαετίας. Άδικα ή όχι ο “Κατσούρ” στοχοποιήθηκε όσο κανείς παίκτης της Εθνικής ομάδας, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με την Ιαπωνία.
Η στιγμή που θέλουμε να ξεχάσουμε: Σίγουρα ο καβγάς του Γιάννη Μανιάτη με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Δεν τη βιώσαμε live καθώς έλαβε χώρα σε κλειστή προπόνηση αλλά οι αναταράξεις έφτασαν μέχρι την Ελλάδα σε μηδέν χρόνο και οδήγησαν τον Μανιάτη στην προσωρινή, όπως αποδείχθηκε, απόφαση, να αποχωρήσει από τη Βραζιλία. Ευτυχώς δεν επηρέασε αγωνιστικά, κατέδειξε όμως ότι υπήρχαν κάποιες σκιές στις σχέσεις των διεθνών. Οπως, όμως, τόνισαν άπαντες σε κάθε ομάδα δεν μπορεί να είναι όλοι …κολλητοί μεταξύ τους.
Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις