Με Ξάνθη σήμερα στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος (pregame)

Το δεύτερο παιχνίδι για τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ δίνει σήμερα ο Βόλος. Οι «κυανέρυθροι» υποδέχονται στις 19.15 (Novasports 1) την Ξάνθη, για την 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, με στόχο την πρώτη νίκη τους στα πλέι άουτ.

Ο Βόλος προέρχεται από εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με 1-0, στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι άουτ. Οι «κυανέρυθροι» παρά την ήττα του περασμένου Σαββάτου έδειξαν καλά στοιχεία, ύστερα από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας, ήταν καλύτεροι από τον Πανιώνιο και δικαιούταν το θετικό αποτέλεσμα.

Αναμένεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο ο Βόλος θέλει τη νίκη για να «κλειδώσει» ουσιαστικά την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, ενώ η Ξάνθη από την πλευρά της θέλει το «τρίποντο», καθώς αισθάνεται, πλέον την «ανάσα» του Πανιωνίου, ενώ ένα βαθμό πίσω της βρίσκεται ο Παναιτωλικός.

Το σημερινό παιχνίδι, όπως και όλα τα ματς των πλέι άουτ και των πλέι οφ, θα διεξαχθεί χωρίς παρουσία θεατών και θα τηρηθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχουν στα χέρια τους οι ομάδες και αφορά τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος έμεινε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ίκερ Γκουαροτσένα, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής. Αντίθετα, δεν είναι ακόμη έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα ο Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός προέρχεται από τραυματισμό και είναι ανέτοιμος να αγωνιστεί. Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε ο τερματοφύλακας Θανάσης Γκαραβέλης, ο οποίος είχε ξεκινήσει ως βασικός στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπως και ο Χουάν Μουνίθ.

Όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η ενδεκάδα κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μελίσσας, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Ντεντάκης και το αριστερό ο Φεράρι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Δημόπουλος και Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μπαλογιάννης και Τσοκάνης στον άξονα, με τους Ζοάο και Λύρατζης στα άκρα και τον Γκουαροτσένα θα αγωνίζεται πίσω από τον Μάντζη, που θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» των «κυανέρυρθων». Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Μήτογλου, Διαμαντής, Τσαούσης, Μαξ, Κορέλας, Καραγκιόζης, Κυζιρίδης και Κάσες.

Η Ξάνθη
Η αποστολή της Ξάνθης βρίσκεται από χθες στο Βόλο με τον προπονητή Νίκο Καραγεωργίου να έχει στη διάθεσή του 21 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Άμπαντ, Μπέντο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Σόσα, Λισγάρας, Θυμιάνης, Κασάδο, Τζουρίτσκοβιτς, Καμαρά, Εντουάρντο, Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Μπαριέντος, Φασίδης, Τερκί, Στάρτζεον, Μουλέν, Κάστρο και Φοσέ.

«Σφυρίζει» ο Ευαγγέλου
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθηνών, με βοηθούς τους Αντώνη Καρατζίκα και ο Άγγελο Ζήρδα από την ίδια ένωση, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελεί ο Δημήτρης Μαλούτας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Διαιτητής VAR θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), που θα έχει βοηθό τον Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας). Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Εμμανουήλ Ταπατζάς, που ανήκει στην ΕΠΣ Θράκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις