Σ. Μαυρονάσιος: Ολυμπιακή συμμαχία για την συστράτευση του κόσμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, με θέμα συζήτησης την επόμενη μέρα του συλλόγου και τη βιωσιμότητά του.

Μετά το τέλος της συνάντησης δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό συμβούλιο ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη. Αναπτύξαμε πάρα πολλά θέματα με πιο σημαντικό την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου. Ανταλλάξαμε απόψεις και είμαστε αισιόδοξοι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Η εταιρεία είχε δώσει μία καταληκτική ημερομηνία την 10η Ιουνίου, για να βρεθεί κάποιος να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο μετόχων της ΠΑΕ. Δεν βρέθηκε, ωστόσο, κάποιος να ενδιαφερθεί για τα κοινά της ΠΑΕ. Εμείς, όμως, συναισθανόμενοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, δεν αφήσαμε ποτέ την ομάδα.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, εμπόδιο για τον προγραμματισμό μας, είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Γιατί, δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου ο Ολυμπιακός. Κάναμε την πρόταση για γίνουν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική, για να μην αδικηθεί καμία ομάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε, πως θα δούμε την ομάδα μας του χρόνου να αλλάζει κατηγορία, για να αποκατασταθεί και η περσινή αδικία.

Ευελπιστούμε τη νέα χρονιά να παίξουμε, είτε στη Σούπερ Λιγκ 2, είτε στη διευρυμένη Β’ Εθνική κατηγορία των δύο ομίλων.

Από το σημερινό συμβούλιο βγήκαν πάρα πολλά θετικά πράγματα. Όσον αφορά την πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, η ομάδα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχε και με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, περίπου 500.000 ευρώ, δεν είχε την ανάλογη πορεία. Αυτό το αναγνωρίζουμε και ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Από την πλευρά μας κάναμε πάρα πολλά λάθη.

Εκτιμούμε ότι τη νέα χρονιά, παρά τις δυσκολίες, θα μπορέσουμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα, για να είμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί.

Τέσσερα στελέχη του Ερασιτέχνη, οι κ.κ. Τσεκούρας, Μουρτζίνος, Κυριακόπουλος, Μεταφτσής, από σήμερα εκτός από μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι και στελέχη της ΠΑΕ. Δραστηριοποιούνται για το καλό της ομάδας, θα είναι πιο κοντά μας, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αποκτήσει και καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο στην πόλη.

Θα κάνουμε μία εκστρατεία, την οποία θα ονομάσουμε «Ολυμπιακή συμμαχία» και θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τον Ολυμπιακό Βόλου.

Έχουμε κάνει ενέργειες για την κατασκευή του προπονητικού μας κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνο. Θα βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις, που μας παραχώρησε ο δήμος Ρήγα Φεραίου. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με κατασκευαστική εταιρεία, για να γίνουν δύο γήπεδα. Στο ένα θα τοποθετηθεί έτοιμος χλοοτάπητας και στο άλλο θα γίνει σπορά τον Σεπτέμβριο.

Με απόφαση του συμβουλίου της ΠΑΕ, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας ανέλαβε, μαζί με το επιτελείο του, υπεύθυνος της Ακαδημίας και της ομάδας Κ19.

Η ημερομηνία που είχαμε δώσει (σ.σ. 10η Ιουνίου) για να αλλάξει η ΠΑΕ χέρια, δεν είναι καταληκτική. Εδώ να αναφέρω, πως έχουν εκδηλώσει φιλολογικό ενδιαφέρον για να ασχοληθούν και να πάρουν το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, δύο άνθρωποι εκτός Βόλου. Όμως, ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, μόνο αν ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2 ή στη διευρυμένη Β’ Εθνική. Άρα, προς το παρόν επίσημο ενδιαφέρον δεν υπάρχει.

Όσον αφορά το σενάριο που ακούστηκε για πιθανή συγχώνευση του Ολυμπιακού με την ΠΑΕ Βόλος, εμάς δεν μας απασχόλησε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τη γενική συνέλευση. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ερασιτέχνης. Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου.

Τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να γίνει άνοιγμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Επιδιώκουμε να υπάρξει πολυμετοχικότητα, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλά άτομα στον Ολυμπιακό που θα βάζουν λίγα χρήματα.

Αξιολογήσαμε ότι δέκα παίκτες από το περσινό ρόστερ είναι ικανοί να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά. Τους καλέσαμε και συζητήσαμε μαζί τους. Υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές και περιμένουμε να δούμε πρώτα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου ο Ολυμπιακός.

Εκτός απροόπτου, η έδρα του Ολυμπιακού θα είναι η Νεάπολη. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με το δήμο Βόλου. Ήμασταν συνεπείς, καταθέσαμε μία εγγυητική επιστολή, η οποία μας ζητήθηκε, ενώ ότι ζημιές προέκυψαν τις φτιάξαμε αμέσως. Πιστεύω, ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις