Άνετη νίκη για Ολυμπιακό Β. 67-44 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Πραγματοποιώντας την καλύτερή της φετινή εμφάνιση η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου νίκησε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών τον ΠΑΣ Γιάννινα με 67-44 στο κλειστό του ΕΑΚ, σημειώνοντας την τέταρτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού αφιέρωσαν…

…τη νίκη στον προπονητή τους, Μιχάλη Καπουρνιώτη, ο οποίος σήμερα έχει την ονομαστική του εορτή. Οι «ερυθρόλευκες» έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, παρότι στο ξεκίνημα του αγώνα βρέθηκαν να χάνουν με 3-12. Γρήγορα πήραν το προβάδισμα στο σκορ, απέκτησαν διαφορά ασφαλείας, με τον Μιχάλη Καπουρνιώτη να κάνει διαχείριση του υλικού και να ξεκουράζει παίκτριες που είχαν προβλήματα τραυματισμού, ενώ δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί η Ελένη Ζήτη, που ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από τράβηγμα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις νεαρές αθλήτριες του συλλόγου, τις 16χρονες Χαρά Ντελή και Σταματία Διαμαντοπούλου, καθώς και στην 15χρονη Βάλια Χούτα. Μάλιστα, η Ντελή ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, ενώ συνολικά και οι τρεις παίκτριες πέτυχαν 12 πόντους. Για τις Ντελή και Διαμαντοπούλου οι πόντοι που πέτυχαν ήταν οι πρώτοι στο φετινό πρωτάθλημα (η Διαμαντοπούλου είχε σκοράρει και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη).
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ραφαέλα Σουλτάνη, την οποία στο δεύτερο ημίχρονο ξεκούρασε ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, ενώ εξαιρετική ήταν η Λαμπρινή Αγαγιώτου, η οποία σημείωσε συνολικά 12 πόντους με δύο τρίποντα.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε νευρικός και άστοχος με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα να προηγηθεί με 12-3. Ένα ξέσπασμα, ωστόσο, των παικτριών του Ολυμπιακού, παίζοντας «zone press» , γρήγορα έφερε το ματς στα ίσια, καθώς μέσα σε ενάμιση λεπτό το σκορ έγινε 12-12, με πέντε πόντους από Αναστασία Γαλιατσιάτου και τέσσερις από την Ραφαέλα Σουλτάνη. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκες» με συνολικό σερί 13-0 προηγήθηκαν με 16-12, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 20-17.
Στη δεύτερη περίοδο τα κορίτσια του Ολυμπιακού έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, ήλεγξαν τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και με πολύ καλή άμυνα έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με διαφορά δέκα πόντων υπέρ τους (39-29).
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε με τον Ολυμπιακό να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, για να ανέβει ακόμη περισσότερο ο δείκτης του σκορ στην τελευταία περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός είχε επί μέρους σκορ 14-4.
Το τελικό σκορ 67-44 πανηγυρίστηκε από όλους στην ομάδα, αλλά και από τους φιλάθλους που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι το «παρών» στο κλειστό του ΕΑΚ. Οι 67 πόντοι είναι οι περισσότερο που έχει πετύχει μέχρι τώρα η ομάδα στα παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα.
Μάριος Μπορίνος θα είναι ο βοηθός του Μιχάλη Καπουρνιώτη στην ομάδα. Ήδη έχει «πιάσει» δουλειά και κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι.
Δεκάλεπτα: 20-17, 39-29, 53-40, 67-44
Διαιτητές: Παπαθωμά, Λελούδας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κυριατζίδου 10 (1), Σαρακατσάνη 3 (1), Γαλιατσάτου 8 (1), Αγαγιώτου 12 (2), Σουλτάνη 14, Χούτα 2, Ντελή 4, Ζέρβα 4, Ζήτη, Αγκάνη 2, Διαμαντοπούλου 6, Μπαλλά 2.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ντόκου 8 (2), Κυράνα 8, Σαρηγιαννίδου 14, Σταμκοπούλου, Μεντεσίδου 2, Λαδοπούλου, Παπαδιά 1, Σταύρου, Κατσίδου 2, Γιωτίτσα 5 (1), Βαλάκου 4, Πετρίδου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις