Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ και Ολυμπιακός στον τελικό

ΑΕΚ και Ολυμπιακός το ζευγάρι του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας

Για 5η συνεχόμενη σεζόν, η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την ισοπαλία (2-2) στην παράταση της ρεβάνς του ημιτελικού με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Η έκβαση του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική και αντάξια της αγωνιστικής περίστασης: ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί με τον Μαντσίνι (57’) και να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Ντιγκινί στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90’+3’), αλλά στο τελευταίο λεπτό της ο Λιβάγια (90’+6’) μείωσε το σκορ και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, κατ’ ουσίαν όλα τελείωσαν από το δεύτερο γκολ του Λιβάγια (102’), το οποίο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και έδωσε στην ΑΕΚ την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ανέτρεψε το υπέρ του αντιπάλου του 3-2 του πρώτου αγώνα στο γήπεδο Τούμπας και επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά από τη σεζόν 2015-16, όταν είχε αντιμετωπίσει την ομάδα που θα βρει και φέτος μπροστά του, η οποία απέκλεισε απέκλεισε νωρίτερα τον Άρη.

Ο Γιώργος Μασούρας στο 65΄ με κεφαλιά από σέντρα του Μαντί Καμαρά από τα δεξιά ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ των γηπεδούχων, ενώ ο δημιουργός μετετράπη σε σκόρερ στο 85΄ύστερα από ωραία πάσα του Κώστα Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε ηττηθεί τότε 2-1 από την ΑΕΚ στην τελευταία τους συνάντηση σε τελικό Κυπέλλου στις 17/05 του 2016 θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την ίδια αντίπαλο, στην προσπάθειά του να πατήσει στο ψηλότερο βάθρο του θεσμού, κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2014-15, όταν είχε επικρατήσει 3-1 της Ξάνθης και είχε κατακτήσει για τελευταία φορά το Κύπελλο Ελλάδος.

Άρης – ΑΕΚ 2-2 παρ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις