GP Ουγγαρίας: Παρέλαση Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε εύκολα την όγδοη νίκη του στο GP της Ουγγαρίας αφού δεν είχε αντίπαλο στην πίστα του Hungaroring. Δεύτερος ο Φερστάπεν και τρίτος ο Μπότας.

Από άλλο πλανήτη ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και στην πίστα του Hungaroring. Ο Βρετανός έφυγε από την αρχή μπροστά και κατάφερε να πάρει εύκολα την όγδοη νίκη του στο GP της Ουγγαρίας ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Πίσω του τερμάτισε ο Φερστάπεν μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια και τρίτος ήταν ο Μπότας.

Τελικά, τα κατάφερε αλλά εκείνος που αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση ήταν ο Μπότας. Ο Φινλανδός γλίτωσε στο όριο την άκυρη εκκίνηση, αλλά έχασε πολλές θέσεις αφού τον πέρασαν οι Στρολ, Φερστάπεν, Φέτελ και Λεκλέρκ. Αυτό, όμως, είχε μικρή σημασία αφού όλοι αναγκάστηκαν να μπουν στα πιτς για να αλλάξουν ελαστικά αφού η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ο κακός χαμός. Ο μόνος που έμεινε ανεπηρέαστος ήταν ο Χάμιλτον ο οποίος έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ξανά πίσω του όντας σε ένα δικό του αγώνα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι έφτασε στο σημείο κατά τη διάρκεια του αγώνα να ρίξει γύρο μέχρι και στον πέμπτο εκείνη τη στιγμή Σεμπάστιαν Φέτελ.

Πίσω του όμως είχαμε μεγάλη μάχη. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να δει δεύτερος την καρό σημαία παρά το γεγονός ότι ο αγώνας του ξεκίνησε με τις χειρότερες συνθήκες. Στο τέλος ο Μπότας τον πίεσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο Ολλανδός κράτησε τη θέση του.

Τέταρτος τερμάτισε ο Στρολ, με τον Άλμπον πέμπτο ο οποίος προσπέρασε λίγο πριν το φινάλε τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Την βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε οι Πέρες, Ρικάρντο, Μάγκνουσεν και Σάινθ.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1  Lewis HAMILTON Mercedes

2  Max VERSTAPPEN Red Bull Racing

3  Valtteri BOTTAS Mercedes

4  Lance STROLL Racing Point

5  Alexander ALBON Red Bull Racing

6  Sebastian VETTEL Ferrari

7  Sergio PEREZ Racing Point

8  Daniel RICCIARDO Renault

9  Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team

10  Carlos SAINZ McLaren

11  Charles LECLERC Ferrari

12  Daniil KVYAT AlphaTauri

13  Lando NORRIS McLaren

14  Esteban OCON Renault

15  Romain GROSJEAN Haas F1 Team

16  Kimi RÄIKKÖNEN Alfa Romeo Racing

17  Antonio GIOVINAZZI Alfa Romeo Racing

18  George RUSSELL Williams

19  Nicholas LATIFI Williams

20  Pierre GASLY AlphaTauri

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις