Θετικός ο βαθμός, αλλά χρειάζεται και γκολ…

Θετικός κρίνεται για τον Ολυμπιακό Βόλου ο βαθμός που απέσπασε η ομάδα από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Απέναντι σε έναν αντίπαλο δυνατό στην έδρα του, ο οποίος είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στην Κρήτη (με Παναγιάλειο και Πανελευσινιακό), σκοράροντας από τρία γκολ στα παραπάνω παιχνίδια.
Από την άλλη, αξίζει…

…να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός απέτυχε να φτάσει στο γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια που είχε δώσει στην έδρα της είχε δεχθεί σε όλα, τουλάχιστον ένα τέρμα.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την άμυνα του Εργοτέλη, με την επίτευξη του γκολ να είναι δύσκολη υπόθεση για το βολιώτικο συγκρότημα.
Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός πήγε πολύ καλά, περιόρισε σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Εργοτέλη και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο «εγκλώβισε» τον αντίπαλο και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.
Όσο κυλούσε, πάντως, ο χρόνος και έμενε το 0-0, ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε, καθώς θέλησε σε πρώτη φάση να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας και αν του παρουσιάζονταν η ευκαιρία να πετύχαινε και το γκολ.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η συμμετοχή του Σταμάτη Καρρά (πρώτη φετινή) στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς συνήθως ο ποδοσφαιριστής ήταν εκτός αποστολής στα προηγούμενα ματς. Επίσης, απόντων των Τσιάρα (τιμωρημένος), Φερνάντες (τραυματίας), ο Ζέρης αγωνίστηκε στον άξονα, μαζί με τον Νάστο (ο τελευταίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στις καθυστερήσεις και χάνει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης).
Να τονίσουμε, ακόμη, πως η παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου να μην κερδίζει τον Εργοτέλη στην Κρήτη συνεχίστηκε. Για πέμπτο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» στο Ηράκλειο δεν γεύτηκαν τη χαρά της νίκης. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία, καθώς μετρούν και τρεις ήττες από τον Εργοτέλη. Μάλιστα, χωρίς να έχουν σκοράρει σε κανένα ματς.
Με το βαθμό που απέσπασαν οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 11, ισοβαθμούν στην 7η θέση με Κισσαμικό, Καλλιθέα και Εργοτέλη, με τη διαφορά από την 2η θέση που βρίσκονται τα Τρίκαλα, να αυξάνει στους έξι βαθμούς, ενώ η Λάρισα που είναι στην κορυφή της κατάταξης, έχει αποσπαστεί εννέα βαθμούς από τον Ολυμπιακό.
Επιτακτική ανάγκη πλέον, ο Ολυμπιακός να κερδίσει τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια που θα δώσει στο Βόλο, με Απόλλωνα Σμύρνης και Πανελευσινιακό, έτσι ώστε να βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία, με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν βαθμολογικές απώλειες οι ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις