Marca: «Οι 10 λόγοι που αποφάσισε να φύγει ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα»

Ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει αποφασισμένος να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Η Marca αναλύει τους δέκα λόγους που τον οδήγησαν στα άκρα με τους «μπλαουγκράνα» και τονίζει πως τα κίνητρα είναι τόσο αθλητικά όσο και νομικά.

1) Ο Αργεντινός σταρ θεωρεί πως το αθλητικό πρότζεκτ της «Μπάρτσα» έχει πάψει να είναι φιλόδοξο και δεν τον πείθει. Χρειάζεται μια νέα πρόκληση που να του δίνει κίνητρο μετά από μια εντελώς αποτυχημένη σεζόν.

2) Η απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άρεσε στον Μέσι. Θεωρεί πως τόσο το τάιμινγκ, όσο και ο τρόπος δεν ήταν σωστοί.

3) Οι σχέσεις του με τη διοίκηση είναι κακές και τον επηρεάζουν. Το ΔΣ φέρεται να γνώριζε από τον Ιούλιο την πρόθεσή του να φύγει και οι λόγοι ήταν πολλοί, όπως το σκάνδαλο με τα πληρωμένα accounts για να ασκούν κριτική στους παίκτες και η ρήξη μετά την απόφαση να μπει το κλαμπ στο ERTE και να «διαρρεύσει» πως οι παίκτες αρνούνταν μειώσεις στα συμβόλαιά τους, κάτι που δεν ίσχυε.

4) Κακή συνεργασία με στελέχη του κλαμπ, όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ, που πρόσφατα αποχώρησε από τη θέση του τεχνικού γραμματέα. Ο Γάλλος πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε κατηγορήσει συγκεκριμένους παίκτες ως υπεύθυνους για την αποχώρηση του Βαλβέρδε κι αυτό δεν άρεσε στον Μέσι.

5) Θεωρεί πως η προθεσμία που είχε ως τις 10 Ιουνίου να ενημερώσει ότι φεύγει και να το κάνει χωρίς αντίτιμο δεν ισχύει από τη στιγμή που η σεζόν παρατάθηκε λόγω κορωνοϊού.

6) Δεν προβλέπεται ρήτρα 700 εκατ. ευρώ αν επιλέξει να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι και μπορεί να διαπραγματευτεί το ποσό με το κλαμπ για την αποζημίωσή του.

7) Ο πρόεδρος Μπαρτομέου είχε δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις στο παρελθόν αν ο Μέσι επέλεγε να αποχωρήσει κάποια στιγμή, θα μπορούσε να το κάνει ανεμπόδιστα.

8) Ο Μέσι θεωρεί πως η φωνή και η γνώμη του δεν ακούγεται από τη διοίκηση, όπως σε ζητήματα όπως η καλύτερη αξιοποίηση των ακαδημιών και των παικτών που παράγουν.

9) Ο «Λέο» εκτιμά πως ο κύκλος του στην Μπαρτσελόνα έκλεισε και ήρθε η ώρα να φύγει. Θεωρεί πως δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο και πως πρέπει να κάνει χώρο σε νέα πρόσωπα.

10) Ο ίδιος και η οικογένειά του βρέθηκαν στο στόχαστρο από social media λογαριασμούς, οι οποίοι λέγεται πως είχαν χρηματοδοτηθεί από τη διοίκηση Μπαρτομέου για να ενισχύσουν τη θέση του προέδρου και να αποδομήσουν τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις