Στις 12 Σεπτεμβρίου ο τελικός του Κυπέλλου-Υποψήφια έδρα το Πανθεσσαλικό

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μετά από μία ταραχώδη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τελικά με πλειοψηφία να ορίσει ως ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου, ο οποίος έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, τη 12η Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η Super League 1 είναι υποχρεωμένη να αναβάλλει κατά μία εβδομάδα την προγραμματισμένη έναρξή της.

Πάνω από μία ώρα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής προσπαθούσαν να βρουν λύση αναφορικά με τη διεξαγωγή του τελικού ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Η ΕΠΟ είχε ενημερώσει από νωρίς τη Super League 1 για την πρόθεσή της να ορίσει τον τελικό στις 12 Σεπτεμβρίου, ζητώντας από τη SL1 να αναβάλλει την προγραμματισμένη πρεμιέρα της.

Η SL1 δεν έκανε πίσω και με ανακοίνωσή της ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι εμμένει στην ειλημμένη ομόφωνη απόφασή της, περί έναρξης του Πρωταθλήματος Super League Interwetten 2020-21 στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ολα λοιπόν προεξοφλούσαν μία εκρηκτική συνεδρίαση, στην οποία δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι και σε ορισμένες περιπτώσεις η ανταλλαγή βαριών εκφράσεων. Η πλευρά του Ολυμπιακού, μέσω του β’ αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτη πρότεινε ως ημερομηνία διεξαγωγής τη 16η Δεκεμβρίου.

Τελικά, η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τελικό στις 12/9 ετέθη σε ψηφοφορία και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού 10 μέλη ψήφισαν υπέρ, τέσσερα κατά (οι εκπρόσωποι της λίγκας) και ένα δήλωσε παρών.

Πλέον, μένει να αποσαφηνιστεί η έδρα, αφού το ΟΑΚΑ τις επόμενες ημέρες θα κλείσει τις πύλες του για βελτιωτικές εργασίες στο χλοοτάπητα. Η έδρα του τελικού έχει εξελιχθεί σε σίριαλ από την πρώτη κιόλας στιγμή, αφού ο Ολυμπιακός είχε αντιδράσει στην επιλογή της Ριζούπολης, τον περασμένο Ιούλιο.

Η ΕΠΟ φαίνεται πως επιστρέφει τώρα ξανά στη λύση της Ριζούπολης και έχει ως εναλλακτικό πλάνο το Πανθεσσαλικό. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο η Ελληνική Αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει την ασφάλεια του αγώνα, παρότι η Ριζούπολη θα ήταν άδεια, με συνέπεια ο τελικός, που αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 26/7, να αναβληθεί.

Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν έχει πει την τελευταία της κουβέντα και η SL1, ή θα ακολουθήσει τη νομική οδό, προσφεύγοντας κατά της απόφασης που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για διεξαγωγή του τελικού στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα ρόστερ με τα οποία θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες, η ΕΠΟ θα στείλει ερώτημα στη FIFA για το αν μπορούν οι φιναλίστ να χρησιμοποιήσουν κανονικά τις νέες τους μεταγραφές, δεδομένου ότι το παιχνίδι θα γίνει το Σεπτέμβριο, άρα έχει παρέλθει το όριο της 31ης Αυγούστου, όπου η FIFA υποχρέωνε για χρησιμοποίηση των περσινών ρόστερ.