Βενέτης: Αναδιάρθρωση ή Διαιτητικό

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που κατατέθηκε το εξώδικο στην ΕΠΟ ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που δεν γίνει αναδιάρθρωση οι κυανόλευκοι θα προσφύγουν στο Διαιτητικό για να ισχύσει η υπάρχουσα προκήρυξη στη Φούτμπολ Λιγκ η οποία αναφέρει 14 ομάδες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Βενέτης στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 και αποδόθηκαν από την εφημερίδα “Θεσσαλία”:

Για το εξώδικο που έστειλαν Νίκη και Καβάλα (το οποίο συνυπέγραψαν Ιεράπετρα, Διαγόρας και Βέροια) στην ΕΠΟ: «Το κυρίαρχο θέμα είναι η αναδιάρθρωση. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε την Σούπερ Λιγκ 2 των 18 ομάδων και τη Φούτμπολ Λιγκ των 16 ομάδων, προφανώς και μας αιφνιδίασε. Τα δεδομένα ανατράπηκαν και γυρίσαμε στις παλιές προκηρύξεις, δηλαδή σε Σούπερ Λιγκ 2 με 12 ομάδες και Φούτμπολ Λιγκ με 14.
Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, πράξαμε το αυτονόητο. Πάντως, ακόμη και τώρα περιμένουνε να γίνει αναδιάρθρωση που θα εξορθολογήσει τα πράγματα. Όμως, όσο είμαστε σε αυτή την κατάσταση, αυτές οι ομάδες πρέπει να θεωρούνται υποβιβασμένες, όπως έπεσαν από τη Σούπερ Λιγκ 2 η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου. Το εξώδικο δεν είναι μία νομική κίνηση που φέρνει αποτέλεσμα, αλλά μία ειδοποίηση. Είπαμε την αλήθεια για την υπάρχουσα κατάσταση».

Για το αν μπορεί να υπάρξει νέα προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Εμείς θέλουμε να γίνει η αναδιάρθρωση. Δεν γνωρίζω γιατί δεν πέρασαν κάποιες αποφάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ για να χωρέσουν οι επιπλέον ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική και εκείνες που δεν έπεσαν. Από τη στιγμή που η νέα προκήρυξη αναφέρει αριθμό ομάδων μεγαλύτερο από το 14, τότε η κάθε θιγόμενη ομάδα της κατηγορίας έχει το έννομο συμφέρον να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να δικαιωθεί μια και με την περίπτωση των Χανίων υπάρχει πλέον δεδικασμένο».

Για το σκεπτικό της απόφασης στην προσφυγή των Χανίων: «Δυστυχώς δεν έχουμε στα χέρια μας το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου και είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό μπορεί να λέει πάρα πολλά που θα μας οδηγήσουν σε πιθανές λύσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να το δημοσιεύσουν».

Για το αν γίνονται κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο: «Είναι τέτοια η δομή του Συνεταιρισμού, με την απαίτηση της πλειοψηφίας 3/4 όπου δεν βλέπω εύκολα στην παρούσα φάση να γίνεται κάτι. Όσο και να φωνάζουμε εμείς δεν ξέρω κατά πόσο η Πολιτεία μπορεί να κάνει κάτι. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει γνωστό το πρόβλημα και αν μας ζητηθεί θα δώσουμε και μελέτη βιωσιμότητας».

Για το ότι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο η Σούπερ Λιγκ 2: «Έγινε μια αδικία με τα Χανιά και τον Λεβαδειακό, που προσδοκούσαν να ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 1. Από εκεί και πέρα όντως φάνηκε πως η Σούπερ Λιγκ 2 δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που δεν θα γίνονταν δεκτές περισσότερες ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1. Φαινόταν ότι η Σούπερ Λιγκ 1 θα έμενε με 14 ομάδες και εμείς επιμέναμε στο να ανέβουν τέσσερις σε αυτή».

Για το αν αλλάζει ο προγραμματισμός της Νίκης: «Με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα. Όλος ο προγραμματισμός μας έγινε για τη Σούπερ Λιγκ 2, αφού είχαμε διαβεβαιώσεις ότι εκεί θα παίξουμε. Είναι αδιανόητο να έχει μπει ο Σεπτέμβριος και να υπάρχουν ακόμη ομάδες που βρίσκονται στον «αέρα», χωρίς να ξέρουν σε ποια κατηγορία θα λάβουν μέρος».

Για τις ενέργειες που θα κάνει η Νίκη, αν δεν γίνει αναδιάρθρωση: «Αν δούμε ότι αλλάζουν την προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ τότε σίγουρα θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο διότι θα υποβαθμιστεί πολύ το πρωτάθλημά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις